DuList IN

‘Uskrs u Primorju’ u nedjelju u 15 sati

'Uskrs u Primorju' u nedjelju u 15 sati

Odgođena zbog najave loših vremenskih uvjeta, manifestacija Uskrs u Primorju održat će se na Mali Uskrs 12. travnja u selu Gromača s početkom u 15 sati.
„USKRS U PRIMORJU“ ove se godine odvija šesti put zaredom i manifestacija je prerasla u međunarodnu folklornu i turističku atrakciju. Svojim nastupima i prezentacijom običaja sudjelovat će niz kulturno umjetničkih društava, udruga i klapa s područja Dubrovačko – neretvanske županije, te susjednih zemalja, njih ukupno četrnaest, pišu iz Turističke zajdnice Grada Dubrovnika.

Prezentirat će se i tipični specijaliteti, običaji i seoska domaćinstva.. Primorsku svadbu oživjet će Udruga Primorski svatovi, pa će se gosti i posjetitelji i ovom prilikom podsjetiti točno utvrđenih ceremonijala koji žive kroz stoljeća… Običaj vjenčavanja mladih koji dolazi iz davne prošlosti sadrži čak i vojne elemente, a posebno su karakteristični svečani kostimi –nošnje i nakit kojima je bila urešena mlada i u kojima se ogledalo bogatstvo kuće iz koje dolazi.
Cilj ove traddicionalne manifestacije je oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika i cijele Dubrovačko – neretvanske županije, te njenog ravnomjernijeg razvoja.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist