DuList IN

USKORO ROBOCUP Evo što ćete moći vidjeti u Gospinom Polju u nedjelju!

USKORO ROBOCUP Evo što ćete moći vidjeti u Gospinom Polju u nedjelju!

Međunarodno natjecanje RoboCup Dubrovnik 2015. održat će se ovu nedjelju, 22. veljače u velikoj dvorani u Gospinom polju.

Tim povodom u srijedu ujutro u Saloči od zrcala održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili zamjenik župana dubrovačko neretvanskog Davorko Obuljen, predsjednik Zajednice tehničke kulture Dubrovnik Kristijan Pavić, te iz ZTK također Jelena Vlahović i ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić.
Pavić se zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji što je prepoznala ovaj projekt, kao iInformatičkom klubu Futura koji je i nositelj RoboCupa Dubrovnik 2015., njegovog drugog izdanja.

– Imat ćemo priliku vidjeti sve mlade ljude koji se bave robotikom u nedjelju u Gospinom polju na natjecanju – kazao je Pavić, te dodao kako robotika u sebi obuhvaća i niz drugih znanosti, poput elektrotehnike, programiranja i slično.

– Županija s velikim zadovoljstvom sudjeluje u projektima koji su usmjereni ka razvoju mladih i tehnologije. Vrijednost ove manifestacije je upravo u tome što u njoj sudjeluju mladi ljudi iz osnovnih i srednjih škola, usmjereni kao vakvim disciplinama. Županija će im uvijek biti potpora u tome – kazao je Obuljen.

– Informatički klub Futura okuplja oko sebe 50-ak učenika koji aktivno pohađaju radionice robotike, te nas iznimno veseli ovo međunarodno natjecanje. Istaknula bih također kako ukupna oprema košta oko 60 tisuća kuna, a radili smo s djecom šest mjeseci i vrhunac toga će biti u nedjelju. Napokon možemo konkurirati na nečem međunarodnom – kazala je među ostalim Vlahović.

– Nakon što smo prošle godine bili oduševljeni viđenim, odlučili smo se i ove godien sudjelovati kao OŠ Lapad, želimo da naša djeca rade takve stvari a i njihov interes ka robotici je silan. Želimo da se uključuju u robotiku kao izvannaastavnu aktivnost, te da sudjeluju u RoboCopu – kazala je Kaznačić.

Na RoboCup Open Dubrovnik 2015 se prijavilo 150 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije. U okviru natjecanja postoje četiri kategorije: Rescue A (spašavanje žrtve), Rescue B (gašenje požara), RoboSoccer (nogomet) i RoboDance (ples). Učenici osnovnih škola se natječu u Primary kategorijama, a učenici srednjih škola u Secondary kategorijama. Tokom cijelog dana održavati će se i Roboalka u kojoj će moći sudjelovati posjetitelji natjecanja.

U subotu, 21. veljače, u hotelu Ivka s početkom u 17 sati će se održati izvlačenje startnih brojeva za natjecanje.

Na ovom linku pogledajte sve ekipe koje su se prijavile na Rescue A Primary, Rescue A Secondary, Rescue B, RoboDance Primary, RoboDance Secondary, RoboSoccer Primary, RoboSoccer Secondary.

RoboCup Open Dubrovnik 2015 organizira Informatički klub Futura u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Gradom Dubrovnikom i Zajednicom tehničke kulture DNŽ i Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović