Sport

Uskoro počinje finalni turnir Kupa Hrvatske!

Uskoro počinje finalni turnir Kupa Hrvatske!

Hrvatska će ovog vikenda dobiti novog pobjednika Kupa Hrvatske za 2015. godinu. Bazen Mladosti ugostit će po četiri ženska i muška kluba, a uz finalni turnir održat će se i brojni popratni događaji poput Noći hrvatskog vaterpola, Skupštine HVS-a te seminara trenera.

“Sve je spremno za početak Finalnog turnira Kupa Hrvatske. Pozivam sve ljubitelje vaterpola da dođu bodriti svoje klubove i uživati u tri dana vrhunskog ženskog i muškog vaterpola!” – izjavio je Perica Bukić, dopredsjednik HVS-a.

Četiri hrvatska vaterpolska kluba najavljuju uzbudljivu borbu za titulu pobjednika Kupa Hrvatske! Atraktivan vaterpolo vikend počinje u petak, 19. prosinca, u 20.30 sati utakmicama za žene, a u subotu i nedjelju očekuju nas polufinalne utakmice za muškarce u kojima će, na zagrebačkom bazenu Mladost, snage odmjeriti VK Primorje Erste Bank i VK Medveščak te HAVK Mladost s VK Jugom CO.

“Konačno smo kompletni, jer veći dio sezone to nismo bili. Nadam se da ćemo u subotu pružiti dobru igru. Jug je favorit i kvalitetnija momčad od nas u ovom trenutku. Ove su sezone doveli pojačanja koja su se pokazala odličnim izborom. Oni u ovom dijelu sezone nisu izgubili utakmicu; riječ je o dobroj momčadi i vrlo kvalitetnoj igri, što nam predstavlja još veći izazov. Očekujem od naše momčadi da se počne dizati, kako bi utakmica bila što neizvjesnija i napetija!” – izjavio je Vjekoslav Kobešćak, trener zagrebačke Mladosti, koja se u subotnjem polufinalu sastaje s dubrovačkim Jugom.

“Iako se i prošle godine očekivalo finale Primorja i Juga, mi smo im pomrsili planove i ušli u finale. U subotu nas očekuje teška utakmica protiv Juga, no mi smo spremni i vjerujem kako ćemo ponovno osigurati finale!” – izjavio je igrač Mladosti Duje Živković.

Naslov pobjednika 23. kupa Hrvatske prošle je godine pripao rječkom Primorju Erste Bank.

Raspored događanja finalnog turnira Kupa Hrvatske:

Petak 19.12.
20:30 prva polufinalna utakmica za žene ŽVK Mladost – ŽVK Viktorija
21:45 druga polufinalna utakmica za žene VK Suzuki Bura – ŽVK Jug.
Subota 20.12.
15:15 finalna utakmica za žene
16:45 prva polufinalna utakmica za muškarce VK Primorje EB – VK Medveščak
18:15 druga polufinalna utakmica za muškarce HAVK Mladost – VK Jug CO

Nedjelja 21.12.
16:50 finale Kupa za muškarce

Za petak, prvi dan završnice, ulaz na bazen je besplatan. Jednodnevne ulaznice za subotu ili nedjelju, po cijeni od 30 kn, te paket ulaznica za oba ta dana, po cijeni od 50 kn, mogu se kupiti u pretprodaji u caffe baru Žabac na bazenu Mladosti ili na sam dan utakmica na blagajni bazena.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist