Županija

Uručeni ključevi pet vozila za Hitnu pomoć i Domove zdravlja

Uručeni ključevi pet vozila za Hitnu pomoć i Domove zdravlja

Jutros je na parkingu pred Općom bolnicom Dubrovnik obavljena primopredaja 1,42 milijuna kuna vrijednih četiri sanitetska vozila i jednog vozila hitne pomoći.

Tom je prilikom župan Nikola Dobroslavić naglasio kako je Dubrovačko-neretvanska županija svjesna potreba građana županije i ustanova u zdravstvu te da stoga iz proračuna za tu svrhu izdvaja godišnje oko 16,1 milijun kuna.

Podsjetivši na prošlogodišnju nabavku sličnih vozila te na jedno vozilo koje je nabavljeno početkom godine, župan je kazao kako se i 2015. godine namjerava nastaviti s opremanjem voznog parka domova zdravlja i Zavoda HMP. Posebno je istaknuo problem na širem području Orebića, što bi to trebalo biti riješeno nabavkom vozila iduće godine.

Na primopredaji su uz župana bili pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Dario Kulišić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć DNŽ Luka Lulić, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, DZ Metković Mihovil Štimac te DZ Vela Luka Marin Barčet. Naime, dva sanitetska vozila nabavljena su za potrebe DZ Metković, a po jedno vozilo za DZ Dubrovnik i DZ Vela Luka. Vozilo hitne pomoći nabavljeno je za Zavod za HMP DNŽ.

U ime ravnatelja Županiji se zahvalio ravnatelj DZ Dubrovnik Bazdan koji je istaknuo važnost kvalitetnog voznog parka za ustanove u zdravstvu naglasivši da prosječno vozilo godišnje prijeđe oko stotinu tisuća kilometara.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist