Zanimljivosti

FOTO Uručena donacija od 5 tisuća dolara malom Tijanu Kostiću

FOTO Uručena donacija od 5 tisuća dolara malom Tijanu Kostiću

Dječaku Tijanu Kostiću i njegovim roditeljima danas je uručena donacija od 5 tisuća dolara za nastavak njegovog daljnjeg liječenja.

Donaciju je uručio predsjednik Kluba Dubrovnik u New Yorku Šime Šimunović u galeriji Klarisa, a sakupljena je na Tihoj aukciji na Gala večeri povodom proslave 72 godine toga Kluba, a uz proslavu parca Svetoga Vlaha 1. ožujka ove godine.
Slike za aukciju poklonili  su Tomo Gušić, Josip Pino Trostmann, Ivana Jovanović-Trostmann, Loren Ligorio, Ivona Šimunović, Nikolina Šimunović, Eduard Petrić, kipar Niko Radić, Đuro Pulitika (donacija Maje Nodari) te Mersad Berber (donacija Ada Berber), Edo Murtić (donacija Goranke Murtić), Duško Šibl, Stipe Nobilo, Vladimir Vrljić Ankin i fotografija vinara Frana Miloša.
– Hvala svima koji su nesebično dali svoje slike, samo su pitali koliku sliku treba dati. Sve smo ih lijepo uokvirili, odnijeli u New York, gdje je održana predivna izložba slika naših hrvatskih slikara, sve smo uspjeli prodati nešto za vrijeme aukcije, a nešto poslije, uspjelo je. Zaista sam sretna, posebno mi je drago što je Šime tu za Uskrs i što će moći uručiti ček malom Tijanu kojemu želimo da i dalje napreduje –  rekla je inicijatorica ove humanitarne akcije Jelena Sentović.
– Svima želim sretan Uskrs, a malom Tijanu da ovo bude prekretnica u borbi u njegovoj bolesti – rekao je predsjednik Kluba Dubrovnik iz New Yorka Šime Šimunović uručivši donaciju malom Tijanu.

– Zahvaljumeo našoj dragoj prijateljici Heleni Kajler što je u  prosincu otvorila facebook stranicu za Tijanu te se s tim sredstvima omogućio Tijanu rad s fizioterapeutom, defektologom, logopedom i privatno praćenje u jednoj klinici. Zahvaljujemo i Ani Vukas koja je organizirala dvije akcije, gospođi Guki koja je organizirala prodaju slika u New Yorku, svim slikarima koji su darovali svoje slike za pomoć Tijanu, zahvaljujmo Šimi Šimunoviću predsjedniku kluba Dubrovnik, kao i gospođi Suzani koja organizira 3. svibnja u Hiltonu klapsku večer kao i svim klapama koje će nastupiti. Zahvaljujemo Maru Previšiću fizioterapeutu koji dobrovoljno pomaže Tijanu te njegovoj supruzi Ivani koja je organizirala radionice u vrtiću u Župi gdje radi kao teta i gdje su roditelji i djeca izradili prigodne ukrase i pritom skupili određenu svotu novca za Tijana. Posebno se zahvaljujemo Đeniti Lazarević i udruzi Poseban prijatelj i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli i omogućili Tijanu daljnji napredak – rekla nam je Tijanova majka Maris.

Mali Tijan krajem ovog tjedna odlazi u London po drugo mišljenje.
– S ovim iznosom idemo u London u petak u najpoznatiju kliniku u Engleskoj sa dosadašnjim nalazima i vidjet ćemo njihovo mišljenje. Daljnji nam je cilj klinika u Bostonu, kao i da sve nalaze pošaljemo u Francusku i Njemačku. To nam je zadnji cilj. Želimo vidjeti kakva mu je situacija  s bubrezima koji su kritični kao i srce jer se s obzirom na njegov visoki tlak stvorilo se zadebljanje koje je opasno ako se ne kontrolira – dodala je.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist