Natrag
20.2.2018 20:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

URNEBESNA PORUKA Evo što su GSS-ovci poručili turistima koji koriste ‘luftiće’ po vjetru

14.7.2017 @ 18:04 Dulist Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je na Facebooku upozorenje stranim posjetiteljima koji se odmaraju na našoj obali i to na pet jezika.

Upozorenje se odnosi na korištenje ‘luftića’ za vrijeme jakog vjetra na moru. Sve to napisano je na vrlo duhovit način pa tako posjetiteljima poručuju da ako vjetar puše s kopna prema moru ne koriste ‘Luftmatratzen’ (uz napomenu turistima s engleskog govornog područja da ‘izguglaju’ što je to).

-Ako to ipak radite, molimo vas da sa sobom ponesete identifikacijski dokument kako vas Talijanska obalna straža ne bi zamijenila za izbjeglice. Hvala – poručuju GSS-ovci, a talijanskim turistima je, umjesto napomene o nošenju identifikacijskog dokumenta, napisano kako bi se u tom slučaju mogli ranije vratiti doma.

Hrvatska gorska služba spašavanja ove je godine proglašena Komunikatorom godine upravo zbog svojih istupa na društvenim mrežama jer  ‘koriste učinkovite kanale da bi prenijeli važne poruke, a to rade stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana