Sport

Ura Nage najbolji klub na Prvenstvu Hrvatske i sjajan u Zeltwegu

Ura Nage najbolji klub na Prvenstvu Hrvatske i sjajan u Zeltwegu

Judaši dubrovačkog Ura Nagea ove su subote osvojili niz odličja i sjajnih rezultata na tatamijima Prvenstva Hrvatske u Samoboru i međunarodnog turnira u austrijskom Zeltwegu.

S osvojena dva zlatna i jednim srebrnim odličjem, JK Ura Nage postao je najbolji klub u Hrvatskoj u uzrastu do 14 godina. Prvaci Hrvatske, o čemu je DuList još jučer pisao, postali su Fran Kužnin (-34g) i Mauricio Braticevic (-38 kg), dok je Ivan Lale srebrni (-42 kg).

– Ova sjajna generacija dubrovačkih judaša došla je do potvrde svog rada i zalaganja na nacionalnom prvenstvu. Kao klub smo zacrtali put kojim idemo, i nakon niza sjajnih rezultata na međunarodnim turnirima u Austriji, Sloveniji, Italiji i Rusiji, uspjeh na nacionalnom prvenstvu u Samoboru važan je korak na tom putovanju. Slijedi nam još puno rada, ali ovakvi rezultati dodatni su motiv za mlade sportaše, ali i za nas sve u Klubu – kazao je trener Marijo Đapić.

Na Prvenstvu Hrvatske još su nastupili Kristijan Konjevod i Maro Bistrić (-46 kg), Maro Ristić (-50 kg) i Đivo Machiedo (-66 kg), ali nisu uspjeli doći do medalje. U konačnom poretku klubova, JK Ura Nage je prvi s 21 bodom, drugi su JK Pujanke sa 16 i treći iz JK Kaštela sa 15 bodova.

Isti dan generacija dječaka i djevojčica do 12 godina iz JK Ura Nage ostvarila je sjajne uspjehe na međunarodnom judo turniru u austrijskom Zeltwegu na kojem su nastupili mladi judaši iz 15 europskih zemalja. U Austriji je nakon niza odličnih borbi u jakoj konkurenciji izboreno pet medalja, i to: Maro Šimunović zlatni (-50 kg), srebra su osvojili Nina Šimunović (-48 kg), Gabriel Giljača (-55 kg) i Fran Garvan (-46 kg), dok je Andro Režić broncani (-38 kg). Na korak do medalje nakon 4 pobjede i 2 poraza ostao je Šime Šimunović izborivši 5. mjesto (-38 kg), dok je Roko Šutalo (-42 kg) izborio 7., Leon Krile i Roko Đapić (-34 kg) 9. mjesto, a Orlando Bratičević (-30 kg) je ostao bez plasmana.

– Dok se veselimo velikom uspjehu u Samoboru, istovremeno nas raduje što će već u sljedećoj sezoni još jedna generacija uspješnih mladih sportaša nastupiti na Prvenstvu Hrvatske. Nakon niza dobrih rezultata na turnirima u Hrvatskoj, kruna sezone za njih je bio nastup u Zeltwegu nakon kojeg vjerujemo da smo na dobrom putu da u narednim godinama od ovih mladih dubrovačkih judaša možemo očekivati puno radosti i uspjeha. Pokazali su se kao homogena ekipa sa odličnim pristupom borbama, ali i svim elementima juda, što je nagrađeno sa 5 odličja u jakoj konkurenciji – kazali su treneri Marko Giljača i Lovro Ljevak.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist