Natrag
23.9.2017 02:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

UPU STAMBENOG NASELJA ZA BRANITELJE Nuncijata prošla bez rasprave

7.6.2016 @ 13:33 Andrea Falkoni Račić Grad

Podijelite:

Javna rasprava o urbanističkom planu uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati prošla je bez ikakve rasprave, primjedbi i pitanja.

Odaziv, posebno branitelja nije bio velik budući da su s njima stavovi, kako je rekla i nadležna pročelnica Jelena Lončarić, usuglašeni ranije. Javni uvid traje do 28. lipnja, a potom slijedi izrada izvješća.

-Ukoliko ne bude većih primjedbi izvješće će se izraditi u roku od 7 do 10 dana po završetku javne rasprave, te slijedi utvrđivanje konačnog prijedloga plana koji se šalje Ministarstvu na suglasnost. Kad se dobije ta suglasnost plan ide na usvajanje Gradskom vijeću. Očekujemo da bi ga ovo ljeto trebali usvojiti – rekla je uvodno pročelnica Jelena Lončarić. Istaknula je i kako se u ovom trenutku ne može reći koliko će vremena trebati od usvajanja plana do realizacije.

Plan su predstavili Jurica Knego i Melkior Serdarević iz tvrtke IGH urbanizam. Na dijelu plana određenom za stambene namjene izvršena je jednaka parcelacija te svaka čestica, a ima ih 48, ima 400 kvadrata. Uvjeti su da maksimalna izgrađenost parcele iznosi 120 kvadrata, a građevinska bruto površina je maksimalno 300 kvadrata, s tim da svaki objekt može imati maksimalno tri etaže iako je GUP-om predviđena i veća katnost, no ona je u ovom slučaju ograničena.

Planiran je i centar naselja gdje će biti i poslovni sadržaji ne samo za novo naselje već i postojeće, a gradit će se predškolska i školska ustanova, no prije njihove realizacije bit će potrebno raspisati arhitektonsko-urbanistički natječaj.
Novo naselje dobit će i kompletno novu infrastrukturu s cestom koja će počinjati kod postojećeg skretanja za Kono.
Pročelnica Lončarić napomenula je kako je cijeli obuhvat plana isključivo vlasništvo, odnosno suvlasništvo Grada Dubrovnika te da ničije drugo vlasništvo nije uključeno u obuhvat plana.
Rasprava je završena za manje do 30 minuta, a pročelnica Jelena Lončarić naglasila je kako joj se još nikad nije dogodilo da nitko nema pitanja i primjedbi.

 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana