Aktualno

Uprava Libertasa podnijela tužbu protiv Sindikata

Uprava Libertasa podnijela tužbu protiv Sindikata

Postupak  mirenja između Uprave Libertsa i štrajkaškog odbora u Remizi, još je uvijek u tijeku te se još uvijek ne zna hoće li zaposlenici Libertasa ovog petka ići u štrajk.

Proces mirenja započeo je danas u 12 sati, a kako neslužbeno doznajemo, u tijeku je pauza, dok se nastavak očekuje u 19 sati.

-Ništa nije definirano, niti možemo davati ikakve izjave dok ne završi proces mirenja – rekao nam je direktor Đuro Deranja. Uprava društva podnijela je i tužbu protiv Sindikata, zbog nepostojanja  zakonskih uvjeta za organiziranje štrajka. Ročište je zakazano za sutra u 12 sati na Županijskom sudu.

Podsjetimo, Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske sindikalna podružnica Libertas-Dubrovnik donio je Odluku da će se u tvrtki  Libertas Dubrovnik organizirati i provesti štrajk radi zaštite gospodarskih i socijalnih interesa radnika.

Razlog štrajka koji je najavljen, ali ne i potvrđen, za petak 24. veljače od 4 sata ujutro je prekid pregovora poslodavca o zaključenju Kolektivnog ugovora i njegovom nezakonitom otkazivanju već otkazanog kolektivnog ugovora te nepoštivanju Protokola o načinu vođenja pregovora od 30. kolovoza 2011. godine. 

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist