DuList IN

Upoznajte Manuelu i Martinu koje se natječu za ‘Najljepšu mamu Hrvatske’!

Upoznajte Manuelu i Martinu koje se natječu za ‘Najljepšu mamu Hrvatske’!

Manuela Šabić i Martina Bogdan polufinalistkinje su natjecanja ‘Najljepša mama Hrvatske’ koji za cilj ovog ima nagraditi, osim ljepote žene, i samu uloga majke koju ima u obitelji i društvu.

Tridesetsedmogodišnja Dubrovkinja Manuela Šabić majka je dvoje djece, Kristiana koji ima 12 i pol godina i dvogodišnjeg Mihaela. Po zanimanju je referent prodaje, a po struci ekonomist. Druga polufinalistkinja je Martina Bogdan, dvadesetdevetogodišnja komercijalistkinja i ekonomistkinja koja je rodom iz Osijeka, a sa svojoj obitelji živi u Slanom. Majka je četvero djece – osmogodišnjeg Cvjetka, dvije godine mlađe Patricie, četverogodišnje Ive i dječačića koji je napunio godinu dana, također Mihaela.

Manuela se može pohvaliti znanjem engleskog i francuskog, a isto tako zna koju riječ talijanskog, ruskog, njemačkog i španjolskog za sporazumjeti se, a velika joj je želja upisati tečaj kineskog jezika. Isto tako obožava šetanje i trčanje kad ima slobodnog vremena. Martina se u slobodno vrijeme bavi se ‘nail-artom’. Jedan od ciljeva joj je u budućnosti otvoriti svoj kozmetički salon i raditi sve vezano uz make up, nail art, pedikuru i manikuru.

Glavni motivi prijave

– Motiv je najvećim dijelom znatiželja za okušati se u nečem novom, ali i zato sto volim izazove. Osim toga, na ovom natjecanju osim ljepote žene jako je bitno što se nagrađuje i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Majka je ne samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima već je ona uspješna žena i u poslovnom svijetu. Mislim kako smo našoj djeci najbolje mame bez obzira na ishod natjecanja – rekla je Manuela dok je Martina naglasila nije čak ni znala da postoji ovo natjecanje.
– Prijateljica iz Dubrovnika me predložila i organizacije su mi se javili porukom. Onda sam rekla sama sebi: ‘Zašto ne?’. A glavni motivi prijave su znatiželja, nova poznanstva i na kraju zabava – rekla je Martina.

– Smatram kako je svaka od nas posebna i lijepa na svoj način. Ljepota je relativan pojam i uvijek kažem kako je sve u očima promatrača. Jedina posebnost kojom se možda ističem jest što sam jedina od natjecateljica u mlađoj kategoriji sa zelenom bojom očiju – istaknula je Manuela, a Martina je kao svoju posebnost izdvojila to što uz sav posao pomaže mužu u radnji kada kako kaže da se već ‘stvorio prijateljski odnos među majkama i to je jako lijepo’ te da ih sve veže ista stvar – majčinstvo.

Zanimalo nas je kako izgleda njihova svakodnevica. Slobodno vrijeme najviše pokušavaju iskoristiti za druženje s obitelji. Manuela i Martina svoj dan započinju u ranim jutarnjim satima, točnije u 6 ujutro.

– Moj dan počinje oko 6.45 sati sa spremanjem za posao, a poslije posla s djecom odlazim na kupanje. Zimi se šećemo, a dan nam završi večerom i igrom te odlaskom na spavanje – rekla je Manuela, a Martina je o svom danu rekla:
– Kada se sin od godine dana budi, oko osam napravim neki brzinski doručak i onda se uputim u radnju, a djeca su tada kod moje majke koja ih tada čuva. Oko deset počinjem pripremati ručak, a iza toga slijedi popodnevni odmor. Kad malo padne sunce, idemo na kupanje. Navečer su svi do 21 sat u krevetu – rekla je Martina.

Kada bi mogle udijeliti savjet drugim ženama koje su tek započele svoj majčinski put, Manuela je istaknula kako svaka majka zna što je najbolje za njeno dijete, ‘ali najvažnije je slušati sebe i svoje instinkte’. Martina je naglasila kako ne voli davati savjete jer je kako kaže ‘vidjela da iako nekome želiš pomoći sa svojim savjetom to se drugačije shvati i zato je bolje ne davati savjete’.

Najbitnije je sudjelovati

Na pitanje bi li mogle odnijeti pobjedu na ovom natjecanju, Manuela je odgovorila kako ‘ništa u životu nije ne moguće pa tako i pobjeda’.

– Već sama prijava na izbor je pobjeda svih natjecateljica jer nije lako napraviti korak u nepoznato. Pružila nam se prilika da se kratko osjećamo kao ‘celebrity’, zabavimo, sklopimo nova prijateljstva, nađemo vremena samo za sebe. Bilo bi lijepo donijeti lentu doma za rođendan koji je dan poslije finala. Ali svakako ću donijeti pregršt uspomena i utisaka s natjecanja – istaknula je Manuela dok je Martina je naglasila kako uopće ne razmišlja o pobjedi već kako joj je najbitnije sudjelovati, zabaviti se i steći nova prijateljstva.

Na kraju smo ih pitale koji je njihov životni moto. Manuela je istaknula kako je njen moto ‘Carpe diem’.
– Potrebno je iskoristiti dan na najbolji mogući način jer nikad ne znaš što donosi sutra – rekla je Manuela, a Martina je dodala kako je njen moto ‘Ja to mogu, ja to hoću, ja to želim i ja to moram!’
Polufinale i finale se održavaju 1. rujna odnosno 2. rujna u Šibeniku. Našoj Manueli i Martini želimo svu sreću na natjecanju iako su one za nas već najljepše mame!

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist