DuList IN

UPOZNAJTE DUBROVAČKE GLADIJATORICE! Zen, energija, bijeg od stresa? Sve je to ženski kick box!

UPOZNAJTE DUBROVAČKE GLADIJATORICE! Zen, energija, bijeg od stresa? Sve je to ženski kick box!

Radimo doista puno kardio vježbi, a možete doći i priključiti se bilo kad. Bitno je naglasiti kako se ne trebate brinuti oko rečenice: ‘Kako ću se ja sad pojaviti?’ jer se u bilo kojem trenutku možete priključiti!

Sve je jako jednostavno, jer se kick box doista lako ‘hvata’. Dakle, cure, djevojke, žene – ako se želite priključiti, trener će s vama na početku, ‘sa strane’, odraditi prve treninge nasamo – prvih par osnovnih koraka, poteza, udaraca. Jako se brzo hvata ritam i priključivanje paru, odnosno rad s grupom, to je onaj najbolji dio naših treninga – ovom rečenicom Maja Butijer, voditeljica, trenerica i ‘spona’ djevojaka i treninga počela je otkrivati priču o ‘Gladijatoricama’, ženskom kick box klubu koji trenira na Medarevu, za DuList.

I doista, cure su nas oduševile, bilo motivacijom, bilo uopće idejom stvaranja ‘ženske verzije’ sporta koji se pogrešno pripisuje – samo muškarcima. Stoga, što čekate? Javite se Gladijatoricama na službenoj Facebook stranici Gladiator Dubrovnik!Motivacija do ljeta — Dosta cura se uključuje pred proljeće, u svima postoji motivacija za malo se dotjerati do ljeta. Zato je velika prednost naših treninga jer se radi stručno i metodološki, a što uključuje zagrijavanje, zatim slijedi dio kick box treninga – rad na ručnim i nožnim tehnikama te rad u paru što je ujedno i ‘turbo’ kardio te su na kraju vježbe istezanja. Zavisno o treningu nekada uključimo i vježbe snage, izdržljivosti… Svaki mišić u tijelu se aktivira i u konačnici smo spremne biti prave gladijatorice. U starom Rimu gladijatorice su bile rijetkost u arenama, ali kada bi bile na programu publika ih je tretirala kao egzotični pečat raskošnog spektakla! – kaže nam Maja kroz smijeh, a dodaje i to kako nas nipošto ne smije obeshrabriti upala mišića.

– To je normalna pojava, osobito ako se prije niste bavili nikakvom aktivnošću. Uostalom, ako i boli, istovremeno je i odličan osjećaj, jer znaš da si nešto napravila, da si aktivirala tijelo. Oslobađajuće! – dodaje.

UPOZNAJTE DUBROVAČKE GLADIJATORICE! Zen, energija, bijeg od stresa? Sve je to ženski kick box!

Već i ptice na grani znaju kako je današnji način života izuzetno stresan te je upravo kick box odličan za izbacivanje negativne energije.

– Jednostavno, ispušete se, iznesete iz sebe sve ono što ste nakupljali tijekom tjedna, mjeseci… Nakon treninga izađeš dobre volje! Ekipa je dobra, cure su se zbližile, a svaki trening dođe i jedna, dvije nove. Grupa se ‘rotira’ između dvadeset i trideset cura, kako tko kombinira, ovisno o poslu – kaže nam. Netko dolazi svaki tjedan, netko svaki drugi tjedan, a tu su i kombinirani treninzi. Jednostavno se priključiti i jako je zarazno.

Kad i kako je uopće nastala ideja?
– Ovo je druga godina ženske kick box grupe. Na početku, kad sam tek počela, bilo nas je dvije, tri cure. A kako se to nama svidjelo, počele smo pričati o tome kako bi se sigurno i drugima svidjelo. Nekako, htjele smo promijeniti mišljenje kako je ‘boks muški sport’. Maro i Kristijan Perak, vlasnici Gladiator kluba, rekli su jednostavno: ‘Zašto ne, ajmo probati!’ i krenulo je. S obzirom da nas je sve više, a na proljeće dolazi i više cura, razmišljamo se podijeliti u dvije grupe – priča nam Maja o počecima kluba, te dodaje ‘info o treninzima’.

– Postoji mjesečna članarina, te žene mogu trenirati i u muškim rekreativnim grupama. Trener je Antun Račić, osim kad ima pripreme za borbu, onda ga zamjenjuju ili Karlo Caput ili Gordan Lovrić. Sve su to borci koji treniraju u profi grupi i znaju svoj posao jako dobro – kaže Maja, te dolazimo do ‘spone’ među djevojkama, treningom, pripremama…

– S obzirom da najduže treniram, pomažem bilo u organizaciji bilo curama da se što brže i bolje prilagode. Kao spona, da! Ženama je inače lakše pričati sa ženom, a i mi cure to bolje približimo jedna drugoj. Kad cure prvi put provire i vide kako uigrana ekipa radi, malo su stava: ‘Ajme neću ja to moć!’ – zato objasniš, ispričaš, potakneš… Gladijatorice imaju i svoju Viber grupu, a nekoliko puta godišnje rade i druženja – bilo večere, izlaske, bilo bodrenje momaka kad se bore negdje, naravno obavezno u Gladiator majicama!

– Na kraju krajeva, sve je to druženje i dobro društvo, bez predrasuda i vrlo ležerno – kaže nam Maja, a naravno – ukoliko se želite priključiti, vrijedi dodati kako su sve što vam treba štitnici za noge, rukavice, bandaže i dobro raspoloženje! Naravno, bez još nekoliko dojmova dubrovačkih Gladijatorica nismo mogli napustiti udobnu dvoranu na Medarevu.

Sve su djevojke, žene, majke, studentice… Složne: Odličan je ovo ‘ispušni ventil’!

– Počela sam prije otprilike šest mjeseci, a dobro ide, da! Motivacija je, da budem iskrena, malo se maknuti od djece i muža, hahaha! – kazala nam je Ljerka Mihajica, dok je Nikolina Vicelić istaknula kako je ovakav tip treninga – pravi odmor.

– Radi se o super sportu – jako dinamično, pozitivno, natjecateljski stoga te tjera da ideš dalje i dalje. Puno je adrenalina, te je nakon treninga osjećaj nevjerojatan, puno energije. Svaki put se granica pomiče više – ističe Nikolina.
– Tu sam pet mjeseci, odlično mi je, ovo je moj rekreativni ispušni ventil iza kojeg imam nevjerojatno puno energije. Čista pozitiva! – iskreno će Mara Ljubić, dok pak Perina Kuran dodaje:

– Godinu i pol dana sam tu, a motivacija je jednostavna – druženje, cure, odmor, energija! – kaže kroz smijeh Perina. Prije nego što je počeo trening, ‘uhvatili’ smo još i Ivanu Puljizević, koja nas je oduševila svojim ‘razlogom za boksanje’, koji zvuči kao idealna pozivnica svim djevojkama koje bi se bavile ovom zanimljivom i ‘konkretnom’ aktivnošću:

‘Našla sam ovdje svoj mir i koliko god energično izgledalo, za mene je ovo zen. I ispušni ventil, osjećam se preporođeno nakon treninga. I sretna!’

UPOZNAJTE DUBROVAČKE GLADIJATORICE! Zen, energija, bijeg od stresa? Sve je to ženski kick box!

Posjet kampovima – Brazilsko iskustvo!

Suprug Mato Butijer i ja smo u borilačkim vještinama, počeli smo od kick boxa, a Antun Račić je zapravo ‘kriv’ što smo se zaljubili i započeli ovakvo nešto – boks, pa hrvanje, pa brazilian jiu jitsu… To je sve sastavni dio MMA, što u biti Gladiator klub jest – kaže nam Maja Butijer, koja je sudjelovala na mnogim važnim i zanimljivim kampovima po svijetu i u Hrvatskoj. Takve kampove obično vode bivši ili aktualni svjetski i europski prvaci, a nedavno su imali neprocjenjivo iskustvo.

– Nedavno smo bili u Brazilu u kampu Caio Terra. Caio Terra je aktualni svjetski prvak, a do sada je 11 puta bio svjetski prvak. Kakvo iskustvo! Dolaze ljudi iz cijelog svijeta! Vidjeli smo stvari koje vjerojatno ne bismo stigli ni vidjeli da smo primjerice išli turistički. Kroz sport tako širiš i poznanstva i dobru energiju, bez daljnjega – ističe dalje Maja, dodavši kako je u Hrvatskoj iznimno važan i popularan brazilian jiu jitsu kamp u Zadru.

UPOZNAJTE DUBROVAČKE GLADIJATORICE! Zen, energija, bijeg od stresa? Sve je to ženski kick box!

 

SVE POPULARNIJI Brazilian jiu jitsu za djecu

Brazilian jiu jitsu postaje sve popularniji u Dubrovniku, stoga ne čudi kako Gladiator ima sve više upita za otvaranjem i te grupe, osobito za djecu. Ideja je i više nego dobrodošla!

-Neka se širi! Bilo bi dobro imati mlade koje ‘modelirate’ od početka, razvijate im iznimne motoričke sposobnosti od malih nogu, što je podloga za bilo kakav sport – ne nužno borilački. Lijep i važan dio borilačkih vještina jest i  to što one ‘ostaju na treningu’, odnosno, djeca se uče boriti, savladavati protivnika, disciplinirati, ali to ne ‘iznose vanka’, već se odgajaju – zaključuje Maja.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist