Sport

UOČI UTAKMICE JUG-PARTIZAN Treba zaustaviti Mandića i Subotića!

UOČI UTAKMICE JUG-PARTIZAN Treba zaustaviti Mandića i Subotića!

U Beogradu se večeras s početkom u 20 sati vaterpolisti Juga susreću s Partizanom. Riječ je o utakmici 2. kola LEN Lige prvaka.

Ništa u redovima Juga ne odaje atmosferu nervoze uoči važne utakmice koja može Jugu puno toga dobroga donijeti nakon samo dva kola natjecanja u B skupini Lige prvaka, piše portal Jug.hr. Jug je, naime, u prvom kolu kao gost savladao Spandau 04 u Berlinu rezultatom 9:8.

– U prva tri kola sve će momčadi biti uvjerene da imaju svoju šansu. Naš je nedostatak činjenica da Partizan nije igrao utakmicu prvog kola protiv Galatasaraya i u otvaranju euro sezone imaju pravo na nadu. Nama bi pobjeda puno značila jer bismo nakon dva gostujuća kola imali pun učinak i spremni bismo dočekali predstojeće oglede u Gružu. No, neće biti lako. Partizan ima kvalitetu. Kada znate da su se s Primorjem držali do zadnje sekunde utakmice u Regionalnoj ligi shvatite što želim kazati – izjavio je trener Miho Bobić.

– Činjenica je da su Mandić i Subotić dva glavna igrača i da ćemo napraviti veliki dio posla ako njih anuliramo. Ali to zna i Vujasinović, trener Partizana i uvjeren sam da će se i oni tome prilagoditi. Uostalom, svi igraju tako protiv njih. Mi imamo spremno nekoliko rješenja, ali u konačnici će sve zavisiti od razvoja situacije u bazenu. To su igrači koje ne možeš čuvati nekakvim dogovorom unaprijed, treba biti koncentriran i maksimalno posvećen obrani. Naši igrači to mogu. Moram reći da ćemo težiti uspostavi naše igre i natjerati Partizana da se prilagodi nama. Mislim da je to rješenje – govori Bobić.

Kapetan Juga Nikša Dobud tvrdi da Jug ima prednost na centarskoj poziciji jer igra naših centara u ovoj sezoni zaista ohrabruje. No, iako Partizan nije jak na toj poziciji, njihova igra često zna biti nepredvidiva.
– Kako zaustaviti Dušana Mandića? To je osnovno pitanje na koje moramo pronaći odgovor. On je osnovna poluga uz Gavrila Subotića i njihov učinak će u konačnici biti i učinak Partizana – rekao je Dobud.

Utakmicu Partizan – Jug CO sutra u srijedu, 17. 12. 2014. u 20 sati izravno prenosi Arenasport.

 

www.jug.hr

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist