Zanimljivosti

Umro profesor Adam Benović

Umro profesor Adam Benović

Znanstveni savjetnik u Institutu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Adam Benović, umro je danas nakon duge i teške bolesti javljaju iz Instituta za more i priobalje.

 
 Dr. sc. Adam Benović rođen je 1943. u Osijeku. Osnovnu i srednju školu je završio u Dubrovniku, a studij biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je fakultetu magistrirao 1971. i doktorirao 1977. godine. Cijeli svoj radni vijek, od 1970. pa do svoje smrti, proveo je u dubrovačkom institutu u kojem je bio direktor u razdoblju od 1977. do 1990.
 
Dr. sc. Adam Benović je bio ugledni znanstvenik u području biologije i ekologije mora. Objavio je preko 50 znanstvenih radova te mnogo stručnih i popularnih radova. U javnosti je bio stalno prisutan u naporima za zaštitu Jadrana, održivi razvitak te unaprijeđenje znanstvenih i stručnih programa i projekata. Bio je u stalnim kontaktima s uglednim znanstvenicima u svijetu te osoba koja je uvijek imala spoznaja o suvremenim trendovima u znanosti, poglavito onih koje se tiču temeljnih i praktičnih problema mora.
Dan pogreba bit će naknadno objavljen.

Pročitajte još

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist