Kultura

‘UMJETNOST BEZ GRANICA’ Uspješna turneja Hrvatskom

'UMJETNOST BEZ GRANICA' Uspješna turneja Hrvatskom

Hrvatsko-rusko društvo ‘Umjetnost bez granica’ u sklopu projekta ‘Grad Dubrovnik predstavlja!’ organiziralo je gostovanje dubrovačkih glazbenika i njihovih gostiju u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu.

Nastupili su dubrovački glazbenici violinistica Elvira Galioulline, pijanistica Helena Tomašković, violončelist Adrian Ivičević i gosti: sopranistica Natalia Demyanova (Moskva), sopranistica Veronika Hardy i fagotist Goran Juras (Osijek) te mlada sopranistica Samanta Grahovec (Čakovec).

Stihove Puškina, Ljermontova i Jesenjina interpretirali su dubrovački dramski umjetnici Mirej Stanić i Romano Nikolić.

Na programu su bila djela hrvatskih i ruskih skladatelja Rahmanjinova, Matza, Rimski-Korsakova, Hačaturjana, Prokofjeva, Doge, Papandopula, Tariverdijeva i drugih.

Komorni ansambl ‘Umjetnost bez granica’ u potpunosti je napunio prostore Muzeja Mimara, Muzeja Grada Osijeka i Galerije Scheier, a oduševljeni posjetitelji uživali su sat i pol u harmoničnom stapanju ruske i hrvatske tradicije. Ugodnu i svečanu atmosferu prekidali su samo pljeskovi zadivljene publike.

-Ovim koncertom još jednom smo izbrisali granice koje dijele Dubrovnik i sjever Hrvatske te umjetnošću spojili ljude – kažu iz ansambla.

Projekt je realiziran u suradnji sa Muzejom Mimara, Centrom za kulturu Maksimir, Gradom Osijekom te Ruskom nacionalnom manjinom u Međimurskoj županiji uz potporu Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist