Natrag
19.8.2017 17:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

UMJETNIČKA GALERIJA Zašto ‘zapinje’ otkup vrijednih djela?

14.9.2015 @ 9:02 Mia Njavro Kultura

Podijelite:

Tragom zanimljive priče koju je nedavno s DuListom podijelio Paulo Pulitika, u čijem se nasljedstvu nalazi vrijedno, dosad nepoznato djelo Đura Pulitike koje je sad na prodaju, odlučili smo provjeriti na koji način inače funkcionira otkup umjetničkih djela u Dubrovniku.

Prava adresa za ovu temu bila je Umjetnička galerija Dubrovnik, u čijem sastavu su izložbeni prostori u palači Banac na Pločama, Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika, gdje smo odlučili provjeriti na koji se način otkupljuju djela za muzejsku zbirku.

Na navedenim mjestima, kako se navodi u odgovorima koje je za DuList istaknula ravnateljica UGD Vesna Delić Gozze, kustosi muzejske zbirke obogaćuju zbirku donacijama i planskom politikom otkupa umjetničkih djela. Ono što nas je prvenstveno zanimalo jest jesu li upoznati s djelom koje je nedavno ‘odjeknulo’ u medijima te jesu li kontaktirali obitelj Pulitika.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje se od 9. rujna nalazi u prodaji.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana