Aktualno

Umjesto jednog u Dubrovniku, kupite dva kvadrata stana u Zagrebu!

Umjesto jednog u Dubrovniku, kupite dva kvadrata stana u Zagrebu!

Cijene stanova u Dubrovniku gotovo su dvostruko veće od onih u Zagrebu. Naime, prema podacima portala Crozilla.com, veljača je u mnogim gradovima donijela porast oglašavanih cijena stanova.

Najviše cijene „kvadrata“ stana tijekom veljače zabilježene su na Jadranu, dok najniže cijene bilježe pojedini gradovi kontinentalne Hrvatske. Statistike portala Crozilla.com pokazuju kako odnos kopno-more najuvjerljivije pokazuje razlika u cijenama stanova između Zagreba (gdje je potražnja najveća) i Dubrovnika (u kojem su cijene najviše).

Naime, prema podacima portala Crozilla.com prosječna oglašavana cijena stana u Zagrebu tijekom veljače iznosila je 1582 eura, a u Dubrovniku čak 3016 eura. Jednostavna računica pokazuje da se za jedan „kvadrat“ stana u Dubrovniku traži gotovo jednak iznos kao za dva „kvadrata“ stana u Zagrebu.
Unatoč tome što su stanovi u Zadru, Splitu i Dubrovniku skuplji no u većini drugih gradova, njihove su cijene u veljači dodatno porasle.

Prema statistikama portala Crozilla.com najveći porast cijena bilježe Dubrovnik (4 posto), Pula (1,8 posto) i Zadar (1,7 posto). Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Dubrovniku je iznosila 3016 eura, u Zadru 1762 eura, a u Puli 1330 eura. Na samom tronu po visini cijena, uz Dubrovnik, još uvijek se čvrsto drži Split u kojem se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 2138 eura, što je 0,7 posto više no mjesec ranije.

Blagi porast zabilježen je i u Bjelovaru (0,5 posto) i Varaždinu (0,8 posto). Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Bjelovaru iznosila je 879 eura, a u Varaždinu 1122 eura. Osijek i Rijeka na mjesečnoj razini bilježe pad cijena stanova od 2 posto. U Rijeci se za metar kvadratni u prosjeku tražilo 1375 eura, a u Osijeku 990 eura.

Pad cijena stanova od 0,5 posto tijekom veljače zabilježen je u Šibeniku, a tamošnje cijene na portalu Crozilla.com oglašavane su po prosječnoj cijeni od 1404 eura.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist