Aktualno

ULJEPŠAVANJE ILI DESTRUKCIJA Iza Katedrale ‘osvanuo’ bijeli zid!

ULJEPŠAVANJE ILI DESTRUKCIJA Iza Katedrale ‘osvanuo’ bijeli zid!

Nakon sezone, kad se ništa ni ne gleda ni ne vidi, Grad se uništava, a u Zidinama vlada kaos – poruka je naših sugrađana iz stare gradske jezgre, koji su u najmanju ruku osupnuti onim što ih je početkom tjedna dočekalo iza naše Katedrale.

Bijeli zid. U mnogim drugim sluča­jevima u gradovima, bijeli zid bio bi poželjan, no ne i u Dubrovniku, gradu kamena. ‘Preko nekoliko’ metara kamenog zida iza Katedrale osvanulo je obojano sablasno bijelo, a građani su – ostali zatečeni. Pitanje je koji je razlog ‘betoniranja’ zida, što je i sadržaj našeg upita kojeg smo poslali prema stoti­njak metara udaljenom uredu konzer­vatorskog odjela u Dubrovnik, žurno, no odgovor do zaključenja broja ovotjednog tiskanog izdanja nismo dobili.

Posjetimo, lokacija iza Katedrale godinama služi kao odlagalište otpada, mjesto gdje Čistoća lako može pristu­piti i pokupiti otpad građana. Stanov­nici Grada zvali su je po popularnoj trgovini namještaja IKEA, s obzirom na količine namještaja koji su se u ‘valo­vima’ pojavljivali na ovom mjestu. Radi li se o uljepšavanju ili destrukciji? Pro­cijenite sami…

MNJ

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist