Aktualno

Uklanja se odlagalište na Nuncijati

Uklanja se odlagalište na Nuncijati

U našoj reportaži s Nuncijate, koju smo objavili u prošlom broju duLista, pisali smo o komunalnim problemima koji muče stanovnike tog dubrovačkog naselja.

Što se tiče neasfaltiranog dijela Puta od Nuncijate, za koji stanovnici tvrde kako im je asfaltiranje obećano još prije tri godine, iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika odgovoreno nam je kako su „navedeni neasfaltirani putevi i površine na privatnom zemljištu te ih Grad Dubrovnik ne može asfaltirati.“
Kada je riječ o odvodnji oborinskih voda, koja nije riješena, zbog čega se uslijed kiša događaju i velike poplave na Nuncijati, iz Grada Dubrovnika stigao nam je slijedeći odgovor:
 
ODVODNJA I PJEŠAČKI PRIJELAZI
 

PIŠITE NAM!
Ukoliko i Vi imate sličnih komunalnih problema u susjedstvu, bez obzira o kojem je dijelu Dubrovnika riječ, slobodno nam pišite na info@dulist.hr. Rado ćemo Vas posjetiti i pomoći u rješavanju problema u Vašem susjedstvu kontaktirajući nadležne institucije. 

– Rekonstrukcijom državne ceste D8 od mosta do Ilijine glavice, što je projekt Hrvatskih cesta za koji je Grad Dubrovnik u cilju brže realizacije sufinancirao izradu projektne dokumentacije izgradit će se i laterarni kanal za oborinsku odvodnju nakon čega će se moći rekonstruirati i oborinska odvodnja u naselju Nuncijata, odnosno spojiti na novi kanal čime će se riješiti navedeni problemi – istaknuto je.
Također, prilikom ulaza i izlaza na Nuncijatu na magistralu ne postoji pješački prijelaz, zbog čega su ponajprije ugrožena djeca, koja tu pretrčavaju put prilikom odlaska u školi, kao i ostali stanovnici prilikom na primjer odnosa smeća na udaljeno odlagalište. Stoga je za najmlađe stanovnike Nuncijate najpotrebnije ucrtati pješački prijelaz na samom izlazu iz naselja. Iz Grada Dubrovnika odgovorili su nam kako će se već navedenom rekonstrukcijom državne ceste D8 od mosta do Ilijine glavice, izgraditi i odgovarajući pješački prijelazi te uvelike poboljšati sigurnost pješaka.
– Ovih dana se očekuje izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju D8 – zaključili su.
 
OBAVLJEN UVIĐAJ ODLAGALIŠTA

Što se pak tiče velikog nelegalnog odlagališta građevinskog otpada poviše crkve Gospe Nuncijate, koje smo zatekli radeći našu reportažu, iz gradske uprave odgovorili su nam da je komunalno redarstvo obavilo uviđaj, pa su nas slijedom toga obavijestili i o aktivnostima koje slijede kako bi se uklonilo spomenuto odlagalište građevinskog otpada.
– Rampa koja je postavljena prije 4 godine kako bi se spriječilo odlaganje je uklonjena. Organizirat će se čišćenje od strane gradskog komunalnog odjela i stavit će se rampa kako se građevinski otpad ne bi i dalje odlagao na tom predjelu Nuncijate. Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu će kroz svoje redovite aktivnosti organizirati čišćenje – ističu iz gradske uprave te naglašavaju da, bez obzira što se radi o zemljištu koje je jednim dijelom privatno, ono se ne može koristiti kao lokacija za odlaganje građevinskog otpada.
 
 

ZAŠTO NEMA NOGOSTUPA
Neriješeni vlasnički odnosi

U našu redakciju stigla je kritika kako dio puta kraj pizzerije "Scala", nema nogostup, niti obilježen dio za pješake. Također cijelo područje od ljekarne u Lapadu do šetnice u Uvali, nema izgrađenog nogostupa.
– Riječ je o iznimno opasnoj zoni za pješake – istaknula je naša sugrađanka.
Prema informacijama koje smo dobili iz Upravnog odjela za promet Grad Dubrovnik je više puta razmatrao mogućnost izgradnje pješačkih koridora na navedenom području, od ljekarne u Lapadu do šetnice u Uvali na oba odvojka ceste, prema teniskim terenima i prema hotelu Park.
– Prepreka su ograničeni gabariti prometnice te neriješeni imovinsko-pravni odnosi na nekoliko mjesta zbog čega se ne može pristupiti cjelovitom rješavanju situacije. Završetkom postupka povrata nekretnina uz ovu ulicu i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa steći se preduvjeti za izgradnju pločnika što bi se izvelo sredstvima za prošireno održavanje prometnica – zaključili su iz gradskog Upravnog odjela za promet.

 

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist