Grad

UGOVOR GRADA I ODAŠILJAČA I VEZA Žurnim i gradskim službama neovisni sustav komunikacije

UGOVOR GRADA I ODAŠILJAČA I VEZA Žurnim i gradskim službama neovisni sustav komunikacije

Gradonačelnik Mato Franković i direktor tvrtke Odašiljači i veze d.o.o. Mate Botica potpisali su u srijedu ugovor o pružanju usluga CRONECT mreže i zakupu uređaja i opreme u svrhu ustrojavanja komunikacijskih kanala između komunalnih tvrtki Grada Dubrovnika i žurnih službi.

-Na ovaj će način žurne službe u gradu, ali i sve ostale poput Sanitata, komunalnog i prometnog redarstva imati neovisni sustav komunikacije. U slučaju bilo kakve nezgode, pada Internet sustava ili slično mi ćemo imati sigurnu komunikacijsku tehnologiju i moći ćemo u bilo kakvim uvjetima ostvarivati ono što je najvažnije – komunikaciju svih žurnih službi na području Grada Dubrovnika – rekao je tom prigodom gradonačelnik Franković, dodavši kako mu je čast što je Dubrovnik prva jedinica lokalne samouprave koja se odlučila za ovakav projekt.

-U cijeli sustav će biti uključene i JVP, HGSS, Crveni križ, komunalno i prometno redarstvo, Sanitat, Čistoća i Libertas. Ovim smo unaprijedili komunikaciju između svih službi koje čak i tijekom turističke sezone moraju komunicirati između sebe. Sustav će naravno omogućiti svakoj službi da komunicira unutar svog sektora, a po potrebi i da se spoje svi u jedan kanal i onda komuniciraju u odnosu na ugrozu koja bi se eventualno dogodila. Ovo je prvi korak jer ćemo uvesti i vježbe kako i na koji način bi službe trebale reagirati prilikom bilo kakve ugroze – rekao je Franković.

Direktor Odašiljača i veza Mate Botica rekao je kako mu je drago što je Grad Dubrovnik prepoznao vrijednost njihovog projekta u kojega su OiV uložile znatna sredstva, posebno na jugu Hrvatske.

-Zahvaljujem se gradonačelniku koji je prepoznao vrijednost tog projekta i tako gradu dao jednu sigurnu dimenziju koju će, uvjeren sam, prepoznati i gosti koji tu dolaze. To je jedna dodana vrijednost svima koji tu borave i žive – rekao je Botica.

Inače, ugovor uključuje uslugu korištenja komunikacijske mreže na administrativnom području Grada Dubrovnika, održavanje sustava i edukaciju korisnika, zakup dvije fiksne i 23 ručne stanice/mobilna radijska uređaja kao i nabavku ostale potrebne opreme nužne za rad sustava u cjelini.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist