Grad

UGOSTITELJ LUKO MUSLADIN U ožujku dižem kredit za iduću sezonu!

Luko Musladin

Tvrtka Ankora d.o.o. dobitnica je ovogodišnje plakete Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik u kategoriji malih trgovačkih društava temeljem rezultata 2013. godine.

Tim povodom s vlasnikom Lukom Musladinom razgovaramo o toj nagradi, ali pretresamo i druge teme, od stolova i rada preko zime do konkurencije i visokih najmova.

Dobitnik ste plakete Zlatna Kuna temeljem uspješnih rezultata u 2013. godini. Kakav je osjećaj biti nositelj takvog priznanja?

Šale se ljudi: danas Zlatna kuna, dogodine propast ili Remetinec! Razlika u rezultatima prošle i ove godine, kao i budućih, sve je to tu negdje. Prošle godine u sva tri lokala, konobi Ankora, restoranu Orsan te Pivnici Dubrava, povećan je kapacitet pa smo dobili nešto više prostora za rad, a to je rezultiralo boljim financijskim rezultatima. I u budućnosti nam je plan povećanje kapaciteta. Kad smo počeli u Orsanu imali smo pedeset mjesta, sad ih imamo 150, a iduće godine, ako se napravi glavni dio restorana, imat ćemo preko 200 sjedećih mjesta, od čega stotinjak unutra. Ako nam dođe marina bit će dodatni financijski učinak. Osim toga, povećao se i kapacitet smještaja u gradu Dubrovniku i samim tim se nama povećava broj potencijalnih gostiju. Sve su to uzroci našeg rasta iz godine u godinu.

Vratimo se u 1998. godinu, na početak Vaše poduzetničke priče.

Te godine sam s mojim kumom Boškom Bečićem otvorio zajednički ugostiteljski obrt u Zatonu Velikom, Konobu Ankora koju držimo i danas. Iz toga sam kasnije osnovao svoju tvrtku Ankora d.o.o., a kako se javila potreba za jednom trgovinom u Zatonu, otvorio sam butigu koja još uvijek radi. Nije joj se pripisivala blistava budućnost niti predstavlja neku zaradu, ali smo uveli dodatnu ponudu građanima Zatona i njihovim gostima. Ne morate za svaki šaraf ići u Grad. Ta butiga dosta znači ljudima. Potpisao sam novi, petogodišnji ugovor s najmodavcem, i želim ostati u tome, premda me posao odnio na drugu stranu.

Cijeli razgovor s ugostiteljem Lukom Musladinom pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od ove srijede u prodaji.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist