Kultura

Ugledni armenski pijanist Ruben Dalabaltayan nastupa u Dvoru

Ugledni armenski pijanist Ruben Dalabaltayan nastupa u Dvoru

U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, armenski pijanist Ruben Dalibaltayan nastupit će u četvrtak 31. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Početak koncerta je u 21 sat.

Ruben Dalibaltayan pijanist je armenskog podrijetla koji je početne stupnjeve glazbenog obrazovanja završio u rodnom Erevanu, uključujući i državni konzervatorij u klasi prof. Shaghbazianove. Školovanje je nastavio u Moskvi na Muzičkoj akademiji “Gnjesina” u klasi prof. Berngarta. Magistrirao je na glasovitom Moskovskom konzervatoriju “Čajkovski” u klasi prof. Kastelskog. Dobitnik je brojnih nagrada na međunarodnim pijanističkim natjecanjima u Armeniji, u Italiji, u Kini i Hrvatskoj. U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, nedavno je snimio album na kojem izvodi 17 odabranih skladbi Blagoja Berse.

Pedagošku aktivnost započinje 2000. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a od 2005. predava klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Posljednjih deset godina njegovi studenti osvajali su najbolja mjesta na više od 30 međunarodnih natjecanja. Dvoje njegovih studenata osvojilo je “Ivo Vuljević” državnu nagradu za najbolje mlade glazbenike u Hrvatskoj (Aljoša Jurinić i Ivan Krpan), a redovno održava i majstorske tečajeve.

Na recitalu u četvrtak 31. kolovoza izvesti će Chopinove četiri mazurke i Baladu br. 2 u F duru, op. 38, zatim Debussyjeve preludije Terasa za mjesečeve audijencije, Vatromet i Otok radosti. Izvest će i djela F. Liszta – Utjeha br. 3, Petrarkin sonet br. 104 i Mađarsku rapsodiju br. 6 u Des-duru.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist