DuList IN

UDRUGA MOTION Završila radionica glazbenog spota

UDRUGA MOTION Završila radionica glazbenog spota

Završilo je 3. izdanje filmske radionice Motion s fokusom na glazbeni spot, koju je organizirala udruga Motion od 21 do 27. rujna 2017. godine u suradnji s Odjelom za komunikologiju na Sveučilištu u Dubrovniku.

Mentori trećeg izdanja radionice Motion bili su filmaši Barbara Vekarić, Jason Mann i Jozo Jozipović. Barbara Vekarić je i pokretačica edukativnih inicijativa udruge Motion u Dubrovniku.

-Kao Dubrovkinja, imam želju poticati razvoj audiovizualne umjetnosti u Gradu. Vec treću radionicu za redom pozivamo predavače iz raznih zemalja da dođu predavati mladim Dubrovčanima i studentima Sveučilišta. Dubrovnik je predivan grad koji svatko želi posjetiti, stoga se filmski profesionalci rado odazivaju pozivu da sudjeluju na našim radionicama. Svaka radionica koju organiziramo je orijentirana na drugo područje filma: prva je bila o filmu generalno, a druga je bila orijentirana na montažu – istaknula je Vekarić.

Jozo Jozipović, Dubrovčanin s adresom u Velikoj Britaniji, gdje je otišao studirati filmsku i medijsku produkciju na Sveučilištu u Sunderlandu, jako puno pomaže pri izvođenju radionica.

-Radionice su jako dobra platforma za mlade i entuzijastične pojedince da zagrebu ispod površine i uhvate se u koštac s izazovom, nudeći uvid u situaciju od strane ljudi koji su sami prošli kroz te iste početke. Mislim da je glazbeni spot jedna forma koja nudi početnicima dobru priliku za vježbanje, jer je ta forma fleksibilna i za uspješno snimanje spota nije potrebno vladati filmskim jezikom, već se više igrati i eksperimentirati s vizualima – kazao je Jozipović.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist