Natrag
26.9.2017 16:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

UDRUGA DRAGOVOLJACA ‘Za ministra branitelja podržat ćemo kirurga iz Primorsko-goranske zupanije’

2.2.2016 @ 20:10 Baldo Marunčić Grad
2;2

Podijelite:

Za novog ministra branitelja podržat ćemo clana nase udruge, liječnika kirurga iz Primorsko-goranske županije, dragovoljaca, logoraša, osobu bez mrlje – kazao je predsjednik Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata RH Tom Kacinari nakon sjednice Glavnog odbora ZUHDDRRH u utorak popodne u Dubrovniku.

Kacinari nije htio reći o kome je točno riječ, već je istaknuo kako je to ‘skroman, tih i nenametljiv čovjek, oženjen i otac troje djece’.

– On je trebao danas biti s nama, ali ga je jedna hitna operacija u tome sprijecila – dodao je Kacinari.

Predsjednik UHDDR grada Dubrovnika Igor Žuvela rekao je kako ne izlaze jos s imenom jer ‘smo naučili da kad se imena objave na kraju ljudi ne budu izabrani’.

Predsjednik ZUHDDRRH Tom Kacinari tom prilikom iznio je jos nekoliko zaključaka Glavnog odbora.

– Branitelji trebaju biti nositelji aktivnosti proslave obljetnica vezanih za Domovinski rat, za što im je potrebno osigurati dostojna sredstva. Treba provesti resocijalizaciju branitelja. Kad smo predlagali osnutak veteranskih domova rekli su da je prerano, a sad dečki umiru sami. Potrebna je bolja zdravstvena zaštita, posebno zbog sekundarnog PTSP-a i karcinoma, jer branitelji oboljevaju 1500% češće a dobna granica smrtnosti pala je na 50 godina. Djeci branitelja treba dati prioritet pri zaposljavanju, uz ispunjenje svih potrebnih uvjeta – kazao je Kacinari.

-Nasa udruga članica je Svjetske veteranske zajednice, čiji predstavnik sjedi u Vijeću sigurnosti UN-a. Redovito ih izvjestavamo o dobrim stvarima, ali i kršenju nasih prava. Nije kod nas sve loše, ali cesto nije riječ o novcu već razumijevanju za potrebe hrvatskih branitelja – zaključio je Kacinari.

 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana