Natrag
19.10.2017 11:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Učenici županijskih škola uživali u edukacijskim koncertima

2.3.2017 @ 14:45 Dulist Kultura
9;9

Podijelite:

U tvrđavi Revelin održana su tri koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra namijenjeni učenicima završnih razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a kojima je Županija osnivač.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija pokrenula je pretprošle godine projekt ‘Edukacijski koncerti’ s ciljem približavanja glazbenih djela i umjetnosti učenicima, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji je prije dvije godine proslavio svoju 90. obljetnicu djelovanja.

U programu su sudjelovali mladi glazbenici iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji su izveli glazbena djela slavnih umjetnika na različitim instrumentima dok je orkestrom dirigirao Slobodan Begić. Izvedena je i popularna glazba grupe “The Beatles”, kao i filmska glazba.

U prvoj skupini, koncertu je prisustvovalo ukupno 147 učenika, dakle 47 učenika iz Osnovne škole Orebić, Kuna i Trpanj te sto učenika iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića. U drugoj skupini, Dubrovački simfonijski orkestar ugostio je 147 učenika završnih razreda Osnovne škole Janjina, Mljet, Ston, Primorje i Slano te Osnovne škole Smokvica, Blato, Vela Luka i Žrnovo. U trećoj skupini, bilo je 130 učenika iz Osnovne škole Gruda, Komin, Staševica i Kula Norinska te Osnovne škole Župa Dubrovačka.

Pozdravili su ih zamjenik župana Davorko Obuljen i ravnatelj DSO-a Damir Milat.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana