Kultura

Učenici županijskih škola uživali u edukacijskim koncertima

Učenici županijskih škola uživali u edukacijskim koncertima

U tvrđavi Revelin održana su tri koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra namijenjeni učenicima završnih razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a kojima je Županija osnivač.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija pokrenula je pretprošle godine projekt ‘Edukacijski koncerti’ s ciljem približavanja glazbenih djela i umjetnosti učenicima, u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, koji je prije dvije godine proslavio svoju 90. obljetnicu djelovanja.

U programu su sudjelovali mladi glazbenici iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji su izveli glazbena djela slavnih umjetnika na različitim instrumentima dok je orkestrom dirigirao Slobodan Begić. Izvedena je i popularna glazba grupe “The Beatles”, kao i filmska glazba.

U prvoj skupini, koncertu je prisustvovalo ukupno 147 učenika, dakle 47 učenika iz Osnovne škole Orebić, Kuna i Trpanj te sto učenika iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića. U drugoj skupini, Dubrovački simfonijski orkestar ugostio je 147 učenika završnih razreda Osnovne škole Janjina, Mljet, Ston, Primorje i Slano te Osnovne škole Smokvica, Blato, Vela Luka i Žrnovo. U trećoj skupini, bilo je 130 učenika iz Osnovne škole Gruda, Komin, Staševica i Kula Norinska te Osnovne škole Župa Dubrovačka.

Pozdravili su ih zamjenik župana Davorko Obuljen i ravnatelj DSO-a Damir Milat.

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist