Natrag
24.9.2017 01:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Učenici Hrvatskog kulturnog centra iz Srijemske Mitrovice u posjeti Dubrovniku

31.3.2015 @ 8:30 Dulist Grad
12;12

Podijelite:

U dvodnevnom boravku i posjetu Dubrovniku ovih dana su članovi, pretežno učenici osnovnih i srednjih škola, Hrvatskog kulturnog centra „Srijem – Hrvatski dom“ iz Srijemske Mitrovice.

Njihova posjeta Dubrovniku u organizaciji je ove udruge iz Vojvodine, predstavnik koje je ujedno i voditelj puta Dario Španović, profesor hrvatskog jezika sa elementima nacionalnih kultura u školama u Srijemskoj Mitrovici, a podršku u organizaciji dobili su od Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, te je s malim školarcima kao suvoditelj došao i Mario Vrselja, povjerenik za mlade i pitanja mladih HNV – a, inače profesor povijesti i politologije.

Posjet je dio njihova projekta „Upoznaj Domovinu“ koji je namijenjen djeci koja pohađaju u svojim školama predmet „hrvatski jezik sa elementima nacionalnih kultura“ u Srijemskoj Mitrovici. Ovo je već peta posjeta gradovima u Hrvatskoj, a prva Dubrovniku, u kojem su gosti djelatnika Muškog učeničkog doma, gdje su smješteni ova dva dana i koji su im organizirali razna događanja i posjete za vrijeme ovog boravka, uz zahvalu za sve koji su im ponudili ugodan boravak i besplatan posjet svim mjestima koje su obišli.

A za vrijeme boravka u Dubrovniku otišli su žičarom na Srđ, posjetili su Muzej Domovinskog rata gdje ih je dočekao kustos muzeja Mišo Đuraš, koji im je ispričao što se sve događalo u našem gradu tih teškim dana, te ih proveo kroz muzej. Zatim obišli su Zidine, Akvarij, Knežev dvor, Franjevački i Dominikanski samostan i još neka znana mjesta našeg Grada gdje su ih prvi dan proveli vodili Boris Njavro, Miro Bronzić i Nikša Ivanković iz Muškog učeničkog doma, a drugi dan Maja Mozara, predsjednica Hrvatske matice iseljenika. Obišli su i Cavtat i tamošnji Muzej Vlaha Bukovca, gdje su im domaćini bili Vinko Rožić i Božo Lasić, te su im svi zajedno učinili dva dana u Dubrovniku za dugo pamćenje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana