Aktualno

U Zagrebu – konstruktivno

U Zagrebu - konstruktivno

Delegacija Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Vlahušićem boravi danas u Zagrebu.

O Vlahušićevom sastanku s ministricom kulture Andreom Zlatar Violić te njenim zamjenikom Berislavom Šipušem i pomoćnikom za kulturnu baštinu Zlatkom Uzelcem odmah su iz gradske uprave izvijestili priopćenjem.

Sastanak je bio izrazito konstruktivan, navodi Mario Tevšić, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika, te dodaje kako je ministrica Zlatar Violić istaknula nezaobilaznu ulogu Dubrovnika na hrvatskoj kulturnoj sceni te njegov značaj u politikama Ministarstva kulture.

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je pak kako Dubrovnik, obzirom na svoj značaj, može biti idealan uzor, koji će prvi početi primjenjivati reformirani odnos prema održivom razvoju kulture i kulturnih dobara.
Glavne tema sastanka bile su jačanje uloge Zavoda za obnovu Dubrovnika te korištenje, upravljanje i naplata ulaznica za muzeje, zidine i druge kulturno-spomeničke znamenitosti u Dubrovniku.

Govorilo se, piše Tevšić, i o suradnji na projektima obnove Lazareta, obnove i opremanja Državnog arhiva, ali i zajedničkoj organizaciji kulturnih događanja najviše razine. Na kraju je zaključeno kako će Grad Dubrovnik i Ministarstvo nastaviti iznimno plodnu suradnju, a u budućnosti se može očekivati uspješno provođenje projekata u kulturi od iznimnog značaja za Dubrovnik i Hrvatsku.

Uz gradonačelnika, Zagreb su pohodili njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnica Upravnog odjela za kulturu Ana Hilje Čagalj.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist