Aktualno

U uvali Lapad predviđen i ponton za Divlju ligu

U uvali Lapad predviđen i ponton za Divlju ligu

U predvorju sveučilišnog Kampusa otvorena je izložba natječajnih radova urbanističko-arhitektonskog rješenja za uređenje plažno rekreacijskog prostora uvale Sumartin.

Župan Nikola Dobroslavić kazao je kako se javnim natječajem htjela osigurati što bolja kvaliteta rješenja te kako svi uključeni zaslužuju zahvalu.
– Ovim smo završili važan dio posla. U budućnosti želimo dobiti reprezentativan prostor primijenjen svrsi – istaknuo je župan Dobroslavić.

U ime glavnog partnera Društva arhitekata Dubrovnik koji je sa stručne strane vodio cijeli proces, Marija Kojaković se zahvalila Županiji na izvrsnoj suradnji na natječaju koji može biti model kako treba pristupit vrijednim prostorima Županije i Grada.

– Vrlo smo zadovoljni odazivom naših kolega i kvalitetom radova, i bilo je vrlo teško izabrati najbolje. Pozivamo sugrađane da posjete izložbu 28 raznih rješenja. Valja čestitati svim sudionicima iz cijele Hrvatske – kazala je Kojaković.

Predsjednica Ocjenjivačkog suda Marina Oreb proglasila je i tri najbolja rješenja, dodavši kako je cijeli natječaj veliki uspjeh.

– Natjecateljski radovi odlikuju se visokom profesionalnošću i kvalitetom i daju veliki doprinos konačnom rješenju ovog prostora Grada Dubrovnika – kazala je Oreb.

Ocjenjivački sud najboljim idejnim urbanističko-arhitektonskog rješenja za uređenje plažno rekreacijskog prostora uvale Sumartin proglasio je rješenje autora doc.mr.sc. Sonje Tadej, Marije Grković i Zvonimira Pavkovića.

Drugonagrađeno je rješenje autorskog tima „Habitat“ (Srđan Nađ, Urška Podlogar Kos, mr.sc. Nikola Nađ, Nađa Nađ), dok je kao treće najbolje rješenje odabrano rješenje autorskog tima u sastavu: Tin Sven Franić, Vanja Rister, Paula Žinić, Andrea Cvetko Zdunić i Nikola Fabijanić.

Radovi Miljenka Šuperka i tvrtke Atmosfera nagrađeni su posebnim priznanjem.

Sonja Tadej iz pobjedničkog tima istaknula je kako je prostor uvale Sumratin u rješenju uređen kaskadno, a postojeći park bi trebao ostati očuvan. Skladišza ispod ceste koja danas ne služe ničemu bi se stavila u funkciju ugostiteljstva ali i igraonica za najmlađe. U rekreacijskoj zoni predviđeni su montažni kiosci.

Sama plaža u uvali Sumratin u prvonagrađenom rješenju proširena je prema kopnu, a predviđa se i ponton s ograđenim prostorom za utakmice Divlje lige.

Upravo je ponton i bio predmet najviše primjedbi okupljenih, jer se sumnja da bi zbog specifičnih vremenskih uvjeta i ponašanja mora, izdržao prvu zimu.

Autori pobjedničkog rješenja najavili su daljnje konzultacije sa Županije i izradu maritimne studije, a moglo se doznati i kako bi za provedbu pobjedničkog natječaja trebalo provesti određene preinake u županijskom GUP-u.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist