Crna kronika

U uvali Kobaš izgorjela i potonula jahta ‘Lori’, radi se na uklanjanju onečišćenja

U uvali Kobaš izgorjela i potonula jahta 'Lori', radi se na uklanjanju onečišćenja

Motorna jahta ‘Lori’ dužine 23 metra koja je plovila pod talijanskom zastavom u potpunosti je izgorjela u požaru koji je noćas oko 1.30 izbio navodno u strojanici, dok je bila na vezu u uvali Kobaš ispred konobe Ribarska kuća.

– Iz kanala ga je izvukao jedan brodić i mještani kako se ne bi proširio požar. A uzrok su zasigurno instalacije. Nitko nije stradao, nastala je materijalna šteta – istaknuli su iz Ribarske kuće ne želeći govoriti išta detaljnije.

Prema informacijama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u trenutku izbijanja požara na brodu su se nalazili 28-godišnji kapetan broda i 29-godišnji član posade, obojica državljani Crne Gore, koji su pokušali vatru staviti pod kontrolu, no u tome nisu uspjeli. Srećom prošli su bez ozljeda. Slijedi policijski očevid koji bi trebao utvrditi uzrok požara.

Inače, gašenje je trajalo cijelu noć, no bez uspjeha. Jahta je u potpunosti izgorjela i na kraju, nešto iza 6 sati, i potonula. Prema neslužbenim inforrmacijama, nakon što su kapetan broda i član posade uvidjeli kako neće uspjeti ugasiti požar navodno su uz pomoć mještana oteglili brod na nekih 200, 300 metara od obale kako ne bi ugrozio druga plovila, ali i kako se požar ne bi proširio na kopno. Inače na jahti su bila četiri putnika, državljana Austrije koja su se u trenutku izbijanja požara nalazila na kopnu.

Županijski operativni centar u slučaju onečišćenja mora, javljaju iz Županijskog centra 112 Dubrovnik, trenutno radi na uklanjanju onečišćenja i sprečavanju daljnjeg otjecanja nafte iz rezervoara.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist