Zanimljivosti

U subotu svi u čišćenje podmorja

U subotu svi u čišćenje podmorja

Ove subote ronioci kako Grada tako i Konavala kreću u akciju čišćenja podmorja.

Tako će se u organizaciji lokalnih udruga i u suradnji s mjesnim odborima Zvekovice, Oboda i Cavtata i ove godine održati čišćenje cavtatskog podmorja. Počevši od starog gradskog porta preko ponte Kamena malog, kroz uvalu Tiha, preko Žala, pa do Čiste luke cavtatsko podmorje će se čistiti od tzv. „nepripadajućeg materijala“ koji se nakupi u zimskom razdoblju, većinom zbog vremenskih nepogoda, ali također i u ljetnim mjesecima, zbog ekološki neosviještenih pojedinaca.

Osim udruga, koje se već duži niz godina tradicionalno brinu za čistoću podmorja i bez čije inicijative i truda se ovakva akcija širokih razmjera ne bi mogla sprovest, svoj doprinos na izravan načina daje i Lučka Kapetanija, preko koje će organizatori čišćenja obalnog dobra stupiti u kontakt sa vlasnicima brodica koje su u lošem stanju, te ih preseliti na drugu adekvatnu lokaciju, sve kako bi se oslobodio dragocjen prostor na djelu obale uvale Tiha.

Udruge s područja Konavala i Župe kao i mjesni odbori su pokazali veliku zainteresiranost za navedene akcije, te ujedno pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže, te da dođu u subotu u 9h ispred restorana Dalmatino na autobusnom stajalištu u Cavtatu.

Čistit će se i gradsko podmorje i to na potezu od hotela Valamar President do hotela Excelsior.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist