Aktualno

U STONU Održano predavanje Davora Rostuhara uoči njegove ekspedicije na Južni pol

U STONU Održano predavanje Davora Rostuhara uoči njegove ekspedicije na Južni pol

U Mjesnoj knjižnici Ston u četvrtak je održano predavanje Davora Rostuhara, pisca i fotografa, uoči njegova novog projekta ‘Polarni san – prve hrvatske ekspedicije na Južni pol’.

Na svoj put kreće u studenom ove godine kako bi ostvario cilj kojeg je napravilo samo 23 ljudi u svijetu – prijelaz sanjkama preko obale Antarktike do Južnog pola. Njegovo putovanje po Hrvatskoj iznosi 1200 kilometara, što je istovjetno veličini putovanja od obala Antarktike do Južnog pola. Ston je bila njegova predzadnja destinacija u tom projektu, a kako bi ostvario potrebna sredstva za ostvarenje svog sna, skuplja donacije na predavanjima.

Istaknuo je kako će se morati nositi s fizičkim i mentalnim iskušenjima tijekom ekspedicije jer će se susresti s ekstremnim hladnoćama i nepojmljivim tjelesnim uvjetima. Osim toga što se mogla kupiti knjiga i tako pomoći skupiti potrebna sredstva za Davorov pothvat, bilo je moguće upisati se u Knjigu snova s kreativnim bilješkama koje će u nemilosrdnoj bjelini poslužiti kao odličan motivacijski vodič.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo