Natrag
25.9.2017 17:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

U SPOMEN NA TEREZU BUCONIĆ GOVIĆ Tajne Rijeke dubrovačke u ljetnikovcu Bunić Kaboga

3.6.2016 @ 13:19 Dulist Kultura

Podijelite:

Druga po redu književna večer u spomen na Terezu Buconić Gović održat će se ovog petka u ljetnikovcu Bunić Kaboga s početkom u 20 sati. 

Tereza Buconić Gović svojim je knjigama, značajnim opusom natopljenim ozračjem i mirisima njene voljene Rijeke dubrovačke i Dubrovnika kao doma i domovine ostavila bogato nasljeđe duhovnosti, baštine i identiteta. U svojim knjigama bila je trajno zatravljena baštinom, duhovnim nasljeđem i poviješću prvenstveno svoje rodne (rođena je u Komolcu) Rijeke Dubrovačke, a onda i Dubrovnika i dubrovačkog kraja.
Počela je putopisnom prozom o ljetnikovcima i vrtovima Rijeke Dubrovačke, nastavila je s legendama, pričama oko popreta, a uvijek je zajednički nazivnik i prepoznatljivo mjesto njene naracije bio zavičaj, njegovi ljudi i sve ono od čega je bio sazdan njihov život od davnina.
Stoga je događanje u Ljetnikovcu Bunić Kaboga zamišljeno kao posveta autorici, ali i Rijeci dubrovačkoj kao poticaju i izvorištu duhovnog stvaranja.
U programu sudjeluju Irja Jerković, Katja Bakija, Nila Miličić Vukosavić, Sebastijan Vukosavić, Klapa Kaše, KUD Komolac, Učenička zadruga Tezoro OŠ Mokošica, a događaj organiziraju Zaklada Caboga Stiftung i Društvo prijatelja dubrovačke starine.

tajnerijeke_b1

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana