Zanimljivosti

U SPENZU S DULISTOM Tko ne mijenja cijene, a kome je ulje na akciji?

U SPENZU S DULISTOM Tko ne mijenja cijene, a kome je ulje na akciji?

Nastavljamo i dalje s našim barometrom spenze. Ušli smo u 57. tjedan zaredom u kojem lovimo najpovoljniju kupnju za vas, pa tako više od godinu dana pratimo kretanje cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca, kako bi vaša kupnja bila što jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme).

Podsjetimo, u naša tri najveća centra, Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg u Pema, šećer Premier u Tommyija, te šećer Kristal u Konzumu, brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava jubilarnu Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.
U ovom tjednu počinjemo pratiti kukumare i pomadore, glavne sastojke svake dobre salate.
U Pema ovaj tjedan ponovno nema promjene, pa tako nema akcija, ali ni poskupljenja promatranih proizvoda. U Tommyja također nema promjena na ‘standardnim’ proizvodima, ali su im zato kukumari pojeftinili i prodaju se za 6,99 kn/kg. Nešto više novca morat ćete tamo izdvojiti za kilogram pomadora. U Konzma ponovno imaju samo Kplus jaja, ulje je na akciji za 7,99 kuna po litri, a kava im je ponovno na povišenih 16,49 kuna. Kukumari im više nisu na akciji i prodaju se kunu skuplje nego prošli tjedan, dok su im pomadore dvije kune jeftinije i prodaju se 10,99 kuna za kilogram.

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist