Natrag
19.8.2017 13:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

U ŠIROKOJ ULICI Otvorena izložba ‘Dubai u 48 sati’

12.11.2015 @ 22:28 Dulist Kultura
9;9

Podijelite:

‘Dubai u 48 sati’, izložba fotografija Rite Car otvorena je u četvrtak navečer u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine u Širokoj ulici.

Izložba, koja pokriva autoričin foto-put u gradu u kojem se mnogo toga može vidjeti, ali ne baš sve u 48 sati, vodi gledatelje na brzinski foto put ovim dalekim gradom. Prijedlog je to Car što se može vidjeti unutar 48 sati, ali kako je istaknula, u ‘njemu bi trebalo puno više boraviti’.

– Dubai je, kao i Dubrovnik, poznati svjetski turistički centar, a mi imamo sreću da smo naslijedili ovo bogatstvo. Zahvaljujući tome smo u cijelom svijetu poznati, baš kao i Dubai. Dubai kojeg mi kao turisti poznajemo,nastao je prije 30, 40 godina, pa je tako sušta suprotnost našem gradu, nešto novo naspram nečeg povijesnog, starog – kazala je autorica.

– Ovim fotografijama nastojala sam izvući detalje koji su me oduševili, ti eksterijeri i interijeri, poput zgrada, nebodera i slično – dodala je autorica, ističući kako sve to ima jednu posebnu dimenziju i stvara specifičan ugođaj koji ‘ponese’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana