Kultura

U Ravnom predstavljena knjiga dr.sc. Marinka Marića

U Ravnom predstavljena knjiga dr.sc. Marinka Marića

U sklopu službenog programa proslave Dana Općine Ravno u subotu 5. rujna je, pred prepunom općinskom dvoranom u Ravnom, održano predstavljanje knjige “Stanovništvo Popova u Hercegovini: Ravno”, autora dr. sc. Marinka Marića, a u izdanju Zavoda za Povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku.

Knjigu su predstavili biskup dr. sc. Ratko Perić, akademik Nenad Vekarić, dr. sc. don Ivica Puljić te autor knjige dr. sc. Marinko Marić.

Pred brojnim domaćim pukom te gostima iz čitave Hercegovine i Dubrovnika ugledni predstavljači pohvalnim su riječima govorili o važnosti Marićeve knjige i njenom značaju, kako za Ravno, Hercegovinu, tako i za Dubrovnik gdje danas živi najveći dio popovskog stanovništva. Kako je naglasio akademik Vekarić, ovo je dosad najbolja knjiga u Bosni i Hercegovini koja se bavi ovom tematikom.

Među brojnim Dubrovčanima i Popovcima predstavljanju su nazočili i konzul Republike Hrvatske u Mostaru Dragan Matijević, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika dr. Andro Vlahušić, predstavnik grada Mostara Dragan Ćorić, zamjenika načelnika Općine Župa dubrovačka i predsjednika Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, Mirko Maslać, akademik Vlatko Filipović, voditeljica studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku, doc. dr. sc. Marija Benić Penava te brojni drugi uglednici. U glazbenom dijelu večeri nastupili su Nikša, Helena i Magdalena, a program je vodila studentica Ružica Skaramuca.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist