Kultura

U PROSTORU LUŽE Dubrovnik dobiva „Kulturpark“

U PROSTORU LUŽE Dubrovnik dobiva „Kulturpark“

Kako je danas objavljeno na Facebook stranici projekta „Dubrovnik 2020.“, prostor Luže u povijesnoj jezgri mogao bi uskoro biti osmišljen na nešto drukčiji način.

– Uz postojeći kulturno-informativni centar, prostor u Luži će se programski, ali i infrastrukturno, razvijati kako bi postao ‘dnevni boravak’ i mjesto susreta Dubrovčana svih generacija. Uređenje u stilu parka, kao prirodnog mjesta susreta na otvorenom koji će se sastojati od ‘šetnice’ s klupama i mogućnosti za osvježenje, izložbenog dijela, prostora za čitanje i na kraju kutka za djecu, osmislili su mladi dubrovački arhitekti i dizajneri- ističe se u opisu ideje.

Također, navodi se kako je vizualni identitet djelo nagrađivanog dubrovačkog dizajnera Zorana Đukića, inače jednog od autora vizualnog identiteta tjednika DuList.

– Vizualni identitet rađen je u ‘urbano-romantičnom’ stilu koji izvorno asocira na nekadašnje željezne natpise na dubrovačkim ljetnim kinima. Radovi će se odvijati u fazama, a završetak je planiran za godinu i pol dana – ističe se na FB stranici „Dubrovnik 2020.“.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist