Kultura

U Pridvorju održan susret lijeričara i zdravičara

U Pridvorju održan susret lijeričara i zdravičara

17. susret lijeričara i zdravičara održan je prošli petak u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, a na njemu je sudjelovalo 20 sudionika iz Dubrovačko-neretvanske županije i šire.

Na početku susreta nazočne je pozdravio domaćin fra Ivo Kramar, predstojnik samostana, koji je naglasio Kristovu ljubav prema svakom čovjeku i otvorenost prema modernom društvu, te kako svaki ovakav događaj, kojim se čuva tradicija, kako duhovna tako i nematerijalna, jest u biti i pronošenje Božje Riječi u smislu nove evangelizacije, o kojoj govori papa Franjo.

Uz zvuke stoljetnog instrumenta lijerice, mogle su se čuti predivne zdravice, koje su se u povijesti izgovarale kod bitnih događaja svake obitelji ispunjene prelijepim zazivima, željama i molitvama.

Na kraju večeri predsjednik KUD-a Ivica Karaman uručio je zahvalnice sudionicima susreta, te je priređen i prigodan domjenak. Susret je organizirao KUD-a Stjepan Radić uz potporu Ministarstva kulture RH i Zajednice KUU DNŽ. Ovo je jedan u nizu kulturnih događaja koji će se i ubuduće organizirat u samostanu u Pridvorju.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist