Kultura

U OŠ GRUDA Djeca oduševljena radom DSO-a

DSO na Grudi

U ponedjeljak, 15. prosinca 2014., u Osnovnoj školi Gruda je, uz potporu Dubrovačko – neretvanske županije, održan edukativni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra za 140 učenika nižih razreda, kao dio pilot-projekta edukativnih radionica i koncerata u osnovnim školama koje u svojim programima nemaju glazbeno školovanje.

Nastupili su članovi Puhačkog kvinteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra: Antonea Gjaja Kocković (flauta), Renata Santini Glavinović (oboa), Stijepo Medo (klarinet), Matija Novaković (fagot), Toni Kursar (rog) i Naira Asatrian (klavir).

Nakon uvodne konferanse uslijedio je zanimljiv nastavni sat tijekom kojeg su učenici kroz razgovor s ravnateljem Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damirom Milatom do najsitnijih detalja upoznali vrste i karakteristike  puhačkih instrumenata, dobivanje tona, tehniku i načine sviranja, improvizaciju i slično. Učenici su bili oduševljeni programom Dubrovačkog Simfonijskog orkestra. I sami su se mogli okušati u ulozi dirigenta, jer su u jednom dijelu programa pozvani da dirigiraju orkestrom. Učenicima je ovo bio izniman glazbeni događaj koji će dugo nositi u najljepšem sjećanju.

Ovaj projekt se nastavlja, te će narednih dana Dubrovački simfonijski orkestar održati slične edukativne koncerte i u OŠ ‘Primorje’ iz Smokovljana, OŠ ‘Slano’, OŠ ‘Kuna’ i OŠ ‘Ston’.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist