Natrag
21.8.2017 01:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

U OBILASKU GORNJIH SELA Raguž čuvao ovce i krave

10.9.2015 @ 16:58 Dulist Grad
11;11

Podijelite:

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž obišao je danas obiteljska poljoprivredna gospodarstva na području Gornjih sela Orašca, gdje je, među ostalim, čuvao ovce i krave.

Kako javljaju iz Gradske uprave dogradonačelnik zadužen za komunalne poslove i gospodarstvo iz prve ruke se upoznao s tehnologijom proizvodnje u nekoliko gospodarstava u Mrčevu i Kliševu.

Proizvođači ekoloških poljoprivrednih proizvoda s ovog područja zadovoljni su plasmanom svojih proizvoda, istaknuli su u razgovoru, ali podržavaju projekt osnivanja gradske poljoprivredne zadruge i trgovine s ponudom malih OPG-ova.

Prema najavi gradonačelnika Andra Vlahušića Grad Dubrovnik, Vodovod. d.o.o. i JVP Dubrovački vatrogasci osigurat će besplatnu opskrbu cisternama za mještane Riđice, Mravinjca i Mrčeva, gdje su u tijeku radovi na drugoj fazi izgradnje vodoopskrbnog sustava Gornjih sela.

– Besplatna opskrba će započeti nakon što se u potpunosti završi priključenje na sustav korisnika u Kliševu, Gromači i Ljupču, što se očekuje kroz desetak dana – izvijestio je jutros prilikom obilaska zamjenik Raguž.

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA i u 2016. planiraju niz aktivnosti na revitalizaciji rubnih gradskih područja, razvoju ruralnog turizma i poticanju proizvodnje autohtonih i tradicijskih proizvoda. Jedan od značajnijih EU projekata svakako je „Agribiznis“ odobren u okviru programa prekogranične suradnje HR – BIH, ukupne vrijednosti 1,2 milijuna kuna, a čije aktivnosti uključuju analizu stanja i budućih potreba na ruralnim područjima, edukacije poljoprivrednih gospodarstava kroz dvije godine i organizaciju sajmova tradicijskih proizvoda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana