Sport

U nedjelju 2. Dubrovnik Akvatlon!

U nedjelju 2. Dubrovnik Akvatlon!

U nedjelju 1. listopada Dubrovnik će biti domaćin 2. Dubrovačkog Akvatlona, utrke koja je ujedno i finale Dubrovnik Akvatlon lige, a i Prvenstvo Hrvatske u Standardnom Akvatlonu.

Start utrke će biti u 15 sati s plaže Banje gdje će natjecatelji plivati dva kruga po 500 metara s australskim okretom (izlazak na plažu nakon prvog kruga i ponovni ulazak), zatim će nakon plivačkog dijela natjecatelji ući u tranziciju u Lazarete uzeti trkačku opremu i trčati u pravcu Svetog Jakova te natrag ukupno 5 kilometara. Cilj utrke je na Pločama iza Grada a dodjela medalja će se upriličiti na Banjama iza utrke.

Organizator utrke je Triatlon Klub Dubrovnik s partnerima Dubrovački Savez Športova, Turistička Zajednica Grada Dubrovnika i Banje Beach Club. Pravo imaju sudjelovati svi, i mladi i stari, i rekreativci i profesionalci.

-Akvatlon je danas sve popularnija ljetna varijanta multi-sporta, a Dubrovnik je idealna destinacija za organizaciju Akvatlon utrka. Drugi Dubrovnik Akvatlon će ugostiti razne profesionalne i rekreativne sportaše iz RH i susjednih zemalja. Očekujemo dobru i uzbudljivu atmosferu na utrci prije i poslije utrke, a pogotovo jer je ovo prva utrka iz nove dolazeće serije dubrovačkog multi-sporta: EARTH, SEA & FIRE. Glavni događaj u Nedjelju će okupiti dosta dobrih natjecatelja iz RH i regije a najviše domaćih iz Dubrovnika – ističu organizatori iz Triatlon kluba Dubrovnik.

-U cilj se očekuju prvi najbrži natjecatelji već nakon 35 minutaa a limit utrke za rekreativce je 90 minuta. Promet će biti zatvoren dana od 15 do 16.30 sati od Viktorije sve do Revelina (uključujući i Sv.Jakov) – kažu organizatori.

-Planiramo u 2018. integrirati sve naše utrke na području županije u jednu jedinstvenu multi-sport ligu kojoj smo dali zajedničko ime EARTH, SEA & FIRE a koja će se sastojati od 3-4 duatlona, 3-4 akvatlona i prvog dubrovačkog Triatlona. Earth (Zemlja) element trčanja, bicikle; SEA (More) plivanje, FIRE (Vatra) – energija koja se stvara na ovakvim događanjima i u atmosferi a ponajviše u energiji koju natjecatelji ulažu da bi postigli svoje najbolje rezultate i energije koju navijači prenose na svoje favorite! Prvi Dubrovački Međunarodni Triatlon kojeg planiramo za 2018. će biti ujedno i glavna multi-sport utrka u sezoni 2018. i kao takva jedinstvena za Dubrovnik, a i šire! – kažu organizatori o očekivanjima u idućoj godini.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist