Kultura

U MALOM ZATONU Matica hrvatska predstavlja novo izdanje

U MALOM ZATONU Matica hrvatska predstavlja novo izdanje

U nedjelju, 13. kolovoza 2017. u 20 sati u Domu kulture u Malom Zatonu, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku predstavit će svoje novo izdanje ‘Tužna povijes moga života’ autora Vicka Njirića-Puha.

Knjigu će predstaviti predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku prof. dr. sc. Slavica Stojan, prof. dr. sc. Marina Vicelja Matijašić te hrvatski glumac Tonko Lonza.

-Ova knjiga autentično je svjedočanstvo memoarskog odrastanja naših hrvatskih iseljenika u Južnoj Americi početkom 20.stoljeća. Pisana je živopisnim govorenim jezikom zatonskoga kraja, u kojoj se spominju autentični ljudi, zbivanja i različiti životni putevi naših ljudi koji su morali napustiti dom i otisnuti se na neizvjesno putovanje u daleki svijet, koje je često trajalo i više od 40 dana. Svjedočanstvo Vicka Njirića, zvanog Puho, iznimno je rijetko u našoj arhivskoj baštini budući da su ljudi, koji su bili primorani napustiti Domovinu u potrazi za kruhom, rijetko imali vremena i mogućnosti ostaviti iza sebe pisanu riječ. Zato je ova knjiga iznimno otkriće jer oživljava pred našim očima živote i događaje koji su nam jedva poznati – navodi se u najavi promocije.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist