Grad

U ljetnikovcu Bunić Kaboga o krajobraznoj arhitekturi

U ljetnikovcu Bunić Kaboga o krajobraznoj arhitekturi

U organizaciji Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata i Zaklade Batahovina Foundation u Dubrovniku će se u petak, 17. travnja obilježiti travanj kao međunarodni mjesec krajobrazne arhitekture nizom predavanja cijenjenih stručnjaka i ljubitelja krajobrazne arhitekture.

U nizu od ukupno šest predavanja s područja krajobrazne arhitekture namijenjenih stručnoj javnosti izdvajamo predavanje dr.sc. Bruna Šišica ‘Vrtni urbanizam povijesnog predgrada Pila’, dr. sc. Maje Anastazije Kovačević ‘Povijesni vrtovi – pristup obnovi’ te dr. sc. Mare Marić ’Trasa dubrovačkog renesansnog vodovoda u funkciji šetnice’.

U popodnevnom dijelu programa zanimljivo je predavanje i dr. sc. Ines Hrdalo ‘Urbana zelena infrastruktura Dubrovnika, zatim mag. ing. prosp. arch Dore Tomić ‘Usklađivanje zaštitnih i razvojnih zahtjeva na primjeru delte Neretve’ te interesantno predavanje i za širu publiku Ladislava Rakuljića, waldorfskog pedagoga ’Suvremeni trendovi uređenja prostora za dječju igru’. Predavanja se održavaju u velikoj saloči ljetnikovca Bunić Kaboga od 10 do 14.30 sati.

Dan prije u vrtu ljetnikovca u suradnji s Osnovnom školom Marina Držića održat će se Radionica za djecu s posebnim potrebama. Tema radionice je sadnja gorkih naranača, a voditelji radionice su krajobrazni arhitekti i stručno osoblje škole Marina Držića.

Cilj održavanja Mjeseca krajobrazne arhitekture u Dubrovniku je senzibilizirati javnost o važnosti krajobrazne arhitekture, zaštiti okoliša i prirode s naglaskom na očuvanje povijesnog naslijeđa dubrovačke baštine.

Tradicionalno obilježavanje svjetskog mjeseca krajobrazne arhitekture započelo je 2006. godine, kada je Međunarodna federacija krajobraznih arhitekata – IFLA (International Federation of Landscape Architects) proglasila mjesec travanj svjetskim mjesecom krajobrazne arhitekture. Tom je prigodom dr. Diane Menzies, predsjednica IFLA-e, poslala jasnu poruku: “Ovo je jedinstvena prilika za našu strastvenu struku, krajobraznu arhitekturu, da pokaže svoje mogućnosti i poveže sve grupe diljem svijeta koje se njome bave”.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist