Grad

U Kazalištu komemoracija za Đura Miletića

U Kazalištu komemoracija za Đura Miletića

U spomen na iznenada preminulog Đura Miletića, dugogodišnjeg člana – plesača, glazbenika i uposlenika dubrovačkog Folklornog ansambla Linđo ove srijede, 25. svibnja u Kazalištu Marina Držića s početkom u 12 sati bit će održana komemoracija. 
Đuro Miletić rođen je u Dubrovniku 8. prosinca 1982. godine. Osnovnu i srednju Elektrotehničku školu pohađao je u rodnom Gradu. Član je Linđa od 1995. godine, i od tada do preranog odlaska bio je jednim od plesačkih i glazbenih simbola poslijeratnih generacija dubrovačkog Folklornog ansambla.
Vječiti zaljubljenik u pjesmu, veselje i note postao je priznatim glazbenikom-samoukom naučivši svirati harmoniku i više drugih instrumenata. Svojim je predanim radom uvelike pridonio brojnim uspjesima i priznanjima koje je u Hrvatskoj i inozemstvu proteklih godina Linđo ostvario.
Uposlenikom u Linđu postao je u svibnju 2013. godine gdje je sve do nenadanog odlaska primjerno radio u Tehničkoj službi Ansambla. Za dugogodišnji doprinos u razvoju Linđa dobio je priznanje tijekom lanjskog obilježavanja 50. godišnjice dubrovačkog Folklornog ansambla.
Prerani odlazak dragog Đura neizmjeran je gubitak ne samo za Linđo, već i za glazbenu i širu gradsku zajednicu. Svojim vedrim duhom te veselom svirkom i pjesmom na zabavama, vjenčanjima, zarukama, krštenjima i drugim prigodama uveličao je najvažnije dane u životima mnogih Dubrovkinja i Dubrovčana.
Folklorni ansambl Linđo poziva svoje članove i sugrađane na komemoraciju u Kazalište Marina Držića, kako bi se još jednom zajedno prisjetili dobrog čovjeka Đura Miletića.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist