Grad

U FONTANI ‘Grad po zimi’ u betuli po mjeri!

U FONTANI 'Grad po zimi' u betuli po mjeri!

U omiljenom okupljalištu Dubrovčana caffe pubu Fontani, po običaju prepunoj domaće čeljadi, jutros je prigodnim otvaranjem izložbe nazvane ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’ sa samo jednom umjetničkom slikom dubrovačkog slikara Miša Baričevića započeo program ‘Grad po zimi’ osmišljen i organiziran od strane nekoliko posjetitelja ovog kultuRnog mjesta Grada, smještenog za one koji možda i ne znaju tek na koji korak od Straduna, u Ulici od Polača.

Izložbu sa samo jednom slikom Miša Baričevića, jednog od inicijatora ovog programa, nazvanom vrlo simbolično za ovdanašnja zbivanja po Gradu ‘Gola istina’ otvorio je prigodnim riječima znani nam Dundo Pero, glavni lik iz nekadašnje popularne emisije Radio Dubrovnika ‘Kundurice’, kojeg znamo kao omiljenog nam gospara Tomislava Šuljka, također redovnog posjetitelja Fontane.

Dundo Pero je u nekoliko riječi na svoj poseban i šaljiv, ali i kritičan način rekao sve o autoru, njegovoj izloženoj slici, posebno njenom simboličnom nazivu, ali i o raznim zbivanjima po Gradu, počevši od kućica, pa nadalje o svemu što nam se događa.

Posebno je Dundo Pero pojasnio značenje riječi betula, mjestu okupljanja čeljadi Grada, gdje se uz piće i razgovor, škerac i lijepu riječ slavi život i čeljad druži. Uz njega, inicijatori programa su naglasili kako je ‘ovo program nazvan „Grad po zimi“ a Fontana je betula po mjeri Grada i čeljadi mu!’ jer se u njoj okupljaju ‘svi koji vole Grad, od obrtnika, pomoraca, spremača, do umjetnika svih vrsta!’, te je i to razlog da se u njoj u ove zimske mjesece organizira ovaj kulturno – umjetnički program raznih događanja.

Ne samo izložbe, najavljene su i pjesničke večeri, razni susreti i puno toga, a sve kako bi se domaća čeljad proveselila u nadolazeće hladne zimske dane.

Slika Miša Baričevića ‘Gola istina’ večeras je izložena na zidu Fontane, a sutra ujutro, u subotu točno u deset sati bit će iznova iznesena vanka, na središnji stol u Ulici od Polača, do jedan sat iza podne, kada i prestaje izložba.

Po najavama u ta završna tri sata izložbe tamo će biti i umjetnik Mišo Baričević i gospar Tomislav Šuljak. Iduća izložba u sklopu ovog programa otvara se idući petak, 4. prosinca, točno u deset izjutra i traje samo jedan dan, a svoj rad predstavit će dubrovačka umjetnica Jagoda Lasić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist