Sport

U DVIJE UTRKE, TRI PUTA NA POSTOLJU! Odličan vikend za seniorsku ekipu AK Dubrovnik

U DVIJE UTRKE, TRI PUTA NA POSTOLJU! Odličan vikend za seniorsku ekipu AK Dubrovnik

Seniorska ekipa Atletskog kluba Dubrovnik u sastavu Enis Hrustić, Ruđer Bošković, Ante Živković, Ivan Šutalo, Ivan Zec, Biljana Taslak i Nela Madeško nastupila je na 19. Sinjskom polumaratonu koji se održao u nedjelju, 24. travnja u Sinju, a sudeći prema rezultatima i odličjima ovo je bila i više nego uspješna utrka, ali i odlična priprema za nadolazeći Dubrovački polumaraton.

Enis Hrustić polumaratonsku utrku istrčao je za 1:21:53 te u ukupnom poreku zauzeo 10 mjesto, postavio novi osobni rezultat i zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji.

Ivan Šutalo utrku je istrčao za 1:36:37 i postavio novi osobni rezultat. U ukupnom poretku Šutalo je zauzeo 34 mjesto, a drugo u svojoj kategoriji.

Ante Živković utrku je istrčao za 1:19:48, te u ukupnom poretku zauzeo šesto mjesto. Dan prije Sinjskog polumaratona Živković je nastupio i na 4. pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze gdje je utrku dugu 36,8 kilometara istrčao za 3:18:49 i u ukupnom poretku zauzeo četvrto mjesto.
Hrustić, Šutalo i Živković na Sinjskom polumaratonu ekipno su zauzeli drugo mjesto.

Na Sinjskom polumaratonu nastupila je i Biljana Taslak koja je utrku istrčala za 1:55:31, a s istrčanim vremenom zauzela je 94. mjesto.

Nela Madeško dan prije Sinjskog polumaratona nastupila je na Imbertreku, utrci dugoj 20 kilometara koja se trči u Omišu, a pojedini dijelovi staze nalaze se i na tisuću metara nadomorske visine. Madeško je na Imbertreku osvojila treće mjesto, a fizički zahtjevna utrka na žalost bila je previše, te Madeško nije završila Sinjski polumaraton.

Na utrci od pet kilometara koja se trčala u sklopu Sinjskog polumaratona nastupili su Ruđer Bošković i Ivica zec.

Bošković se nakon dužeg oporavka ovom utrkom vratio na trkačku stazu, te s istrčanim vremenom 0:20:47 zauzeo sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Ivica Zec utrku je svladao za 0:18:52 što mu je bilo dovoljno da zauzme drugo mjesto i popne se na postolje.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist