Crna kronika

U Banićima pokopan Marko Kraljević

U Banićima pokopan Marko Kraljević

Rodbina, prijatelji i brojni mještani oprostili su se danas od Marka Kraljevića, 40-godišnjeg predsjednika Mjesnog odbora Banića.

Biskup dubrovački Mate Uzinić napisao je pismo sućuti i utjehe ožalošćenima, a posebno nesretnoj majci Ani. Biskupovo pismo prenio je tijekom propovijedi na misi gvardijan Franjevačkog samostana u Slanom Ljudevit Lasta. On je uz don Jerka Šimića i fra Ivana Šimića predvodio sprovod pokojnog Marka Kraljevića.

Marko Kraljević ubijen je u ponedjeljak 22. svibnja  oko 1,20 sati u župnom uredu u Banićima, tijekom svađe sa svećenikom don Ivanom Sinanovićem, protiv kojeg je Županijsko državno odvjetnišvo podjelo kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva.

Ubijeni Marko Kraljević rođen je 23. lipnja 1963. godine, a uz funkciju predsjednika Mjesnog odbora Banići bio je i općinski vijećnik u vijeću Općine Dubrovačko primorje.

Oni koji su ga poznavali smatraju da je bio marljiv i miran čovjek. Bio je umirovljenik, ali i aktivni član HDZ-a. Imao je status Hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, tijekom kojeg je od  8. listopada od 12. prosinca 1991. godine bio zatočen u logoru Bileća. Bio je i dugogodišnji član Županijske organizacije Hrvatskog Društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora.

Kraljevć nije bio oženjen, a u obiteljskoj kući živio je zajedno sa svojom majkom.

Pročitajte još

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist

Dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad u pritvoru

Dulist