Crna kronika

U 24 SATA 3 NESREĆE I 3 POŽARA Vatrogascima pune ruke posla!

U 24 SATA 3 NESREĆE I 3 POŽARA Vatrogascima pune ruke posla!

U posljednjih 24 sata na jugu Hrvatske prijavljene su tri prometne nesreće i isto toliko požara. Naime, kako stoji u dnevnom izvješću ŽC 112 u subotu u jutarnjim satima zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na D8 u blizini Rogotinskog mosta. U ovoj nesreći automobil je udario u zaštitnu ogradu te je jedna osoba ozljeđena. Izvješteni su HMP i policija.

Nešto kasnije Centar 112 zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je automobil sletio na predjelu ceste za Nova Sela u blizini mjesta Podgrede – Podrujnica. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih osoba ali vozač nije mogao izaći iz automobila te su mu u pomoć upućeni vatrogasci JVP Metković.
U popodnevnim satima ŽC112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na cesti u blizini kolodvora u Pločama. Jedna osoba je ozljeđena.

Također jučer ujutro ŽC 112 Dubrovnik je na traženje ŽVZ DNŽ uputio zahtjev VOS-u za jedan Air tractor zbog gašenja požara na nepristupačnom terenu iznad Trpnja na brdu Čašnik. U gašenje ovog požara uključeno je i 10 vatrogasaca DVD Trpanj i DVD Kuna. Izgorjela površina je 20m2. Gorjela je borova šuma i raslinje. Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a na požarištu se dežuralo cijelu noć.

Prema dojavi JVP Mljet kod udara groma munja je uzrokovala požar u Babinom Polju. Požar je ubrzo ugašen a gasila ga je JVP Mljet sa 3 vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Gorjelo je nisko raslinje a izgorjela površina je 50m2.

Noćas nešto iza ponoći sati ŽC 112 dobio je žuran poziv zbog požara na otvorenom prostoru kod Goveđara na Mljetu. Na intervenciju je upućena JVP Mljet koja je bila na intervenciji sa 18 vatrogasaca i pet vozila. Zahvaljujući brzoj inetvenciji požar je ugašen oko 01:15, a izgorena površina iznosi oko 1000 m2.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist