Natrag
19.10.2017 14:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

U 2014. cijela županija bit će razminirana

7.1.2014 @ 23:44 Dulist Županija

Podijelite:

Hrvatski centar za razminiravanje najavio je kako će tijekom 2014. godine dovršiti posao razminiravanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, u ovoj godini planiraju razminirati površinu od ukupno 4,3 milijuna četvornih metara, a vrijednost ugovorenih poslova iznosi 40,8 milijuna kuna. Očekuju kako će razminiravanje u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji trajati 50 radnih dana, a krajnji rok izvođenja je 31. ožujka.

Početkom veljače održat će se javno otvaranje ponuda prema ponovljenom postupku nabave za dva projekta razminiranja na području Općine Konavle tlocrtne površine 555.571 četvornih metara, a planira se ustupanje još tri projekta razminiranja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

– Nakon realizacije i provedene analize ovih poslova te poslova tehničkog izvida koje će provesti djelatnici HCR-a očekuje se Dubrovačko-neretvansku županiju osloboditi minski sumnjivog područja u cijelosti – najavljuju iz HCR-a.

U navedenom razdoblju, također se planiraju pokrenuti otvoreni postupci javne nabave za poslove razminiranja financirane donacijama te sredstvima IPA 2010 – leftovers.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana