Županija

U 2014. cijela županija bit će razminirana

Razminiravanje

Hrvatski centar za razminiravanje najavio je kako će tijekom 2014. godine dovršiti posao razminiravanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, u ovoj godini planiraju razminirati površinu od ukupno 4,3 milijuna četvornih metara, a vrijednost ugovorenih poslova iznosi 40,8 milijuna kuna. Očekuju kako će razminiravanje u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji trajati 50 radnih dana, a krajnji rok izvođenja je 31. ožujka.

Početkom veljače održat će se javno otvaranje ponuda prema ponovljenom postupku nabave za dva projekta razminiranja na području Općine Konavle tlocrtne površine 555.571 četvornih metara, a planira se ustupanje još tri projekta razminiranja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

– Nakon realizacije i provedene analize ovih poslova te poslova tehničkog izvida koje će provesti djelatnici HCR-a očekuje se Dubrovačko-neretvansku županiju osloboditi minski sumnjivog područja u cijelosti – najavljuju iz HCR-a.

U navedenom razdoblju, također se planiraju pokrenuti otvoreni postupci javne nabave za poslove razminiranja financirane donacijama te sredstvima IPA 2010 – leftovers.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist