Vaše vijesti

TZV ‘CULTURE CLUB’ Revelin glavna zvijezda kršenja javnog reda i mira, ali i zakona

TZV 'CULTURE CLUB' Revelin glavna zvijezda kršenja javnog reda i mira, ali i zakona

Puno se govorilo o tom tobože kulturnom klubu, koji usput rečeno s kulturom nema nikakve veze nego upravo suprotno.

Raspravljalo po medijima i u Gradskom vijeću, puno je bilo žalbi građana zbog noćne buke, s njima je i policija imala posla, pa i zakon, a još se čeka presuda gradnačelniku u svezi kršenja zakona u poslima sa Revelinom.

Ali unatoč i usprkos svemu, svim kršenjima zakona, pa i krivičnim prijavama, gradonačelnik Vlahušić opet i iznova produžava ugovor istom vlasniku i bezobzirno se nastavlja isto teroriziranje građana noćnom bukom.

Gradonačelnik se nije obazirao ni na to što je od mjerodavnih institucija i konzervatora upozoreno da su ti mega-razglasi i buka štetni za tako vrijednu spomeničku baštinu kao što je Revelin, jer su se čak otkrile i pukotine u plafonima Revelina. Ništa to nije bilo važnije od nastavka dijaboličnih noći u tom tzv. ‘culture clubu’ i daljnjeg rastresanja Revelina.

Ali ne ostaje sve to samo unutara, jer mi stanovnici Ploča i Konala i dalje smo žrtve bjesomučnog bubanja koje je jače i od debljinezidova Revelina, a traje najmanje do 5 ujutro. Nema pomoći, nemate se komu žaliti. Policija ne reagira, upućuju vas na komunalne redare i gradsku upravu, za koje svi jako dobro znaju da su beskorisni, a i nema ih u 2 i 3 sata po noći. Ali u svemu tome ipak glavnu riječ ima veliki vođa u liku gradonačelnika, koji je vlasniku te štetočinske prčvarnice između ostalog dao i ‘odriješene ruke’, pa ovaj to koristi kako zna i umije.

Željko Raguž, dogradonačelnik zadužen za komunalne poslove, znači i za javni red i mir, nema pojma što mu je poso pa se kao i obično uhiti nevažnih stvari i gluparija, slikava se na svakom kantunu, obilazi gradilišta čiji radovi duraju od petka do subote, prijeti kako će se naplaćivat kazne vlasnicima kučaka i ljudima bez majica i gaćica na Stradunu, glavinja po Gradu ko muha bez glave i zabavlja se davajući glupe izjave novinarima. Ista osoba je odgovorna i za punjenje Grada stolovima, stolicama i raznim lokalima u dogovoru s gradonačelnikom. Od njegovoga rada nema ama baš nikakve koristi, više bi se reklo da ima velike štete, što se i vidi po kaotičnom stanju u kakvom Grad još nikad nije bio. Žali Bože svake kune koju on prima u obliku plaće!

Željko Raguž očito nema pojma što je to javni red i mir, kao što ne zna ni da kad je u ženskom društvu treba ponudit pomoć za nosit spenzu – i tko zna što sve taj ne zna. Kao ni gradonačelniku, ni njemu još uvijek nije jasno što je zapravo njegov poso. I on misli da mu je poso napunit gradski proračun koji će se poslije bacit na razne nesposobne uhljebe i glupa događanja u režiji gradonačelnika, te preko radnog vremena osnivat neke bezvezne strančice i slične gluposti, a sve u cilju zadržavanja osobne fotelje. Ne znaju što im je poso i ne rade ga a istovremeno primaju velike plaće??? Idealno radno mjesto za nesposobne, koje se pošto poto mora zadržat!
I tako, imamo dobro plaćene vlastodršce koji u svojim glavama još nijesu osvijestili što je to njihov posao i dužnost. A poso i dužnost im je u prvom redu brinuti o KVALITETI života građana i održivom razvoju Grada, a tu svakako, između ostalog, spada i kontrola buke, naročito po noći. Ali, u svemu su potpuno bezuspješni, osim u rasprodaji naslijeđenog, a tu su odlikaši organizirani u Du-Dogovoru.
Kad bismo imali normalnu,odgovornu i sposobnu vlast, uputila bih im pitanje: Hoćemo li i dalje morati slušati bubnjanje iz Revelina po cijelu noć do jutra? I komu se obratiti za pomoć? Ali u tom slučaju pitanje bi bilo nepotrebno, jer bi normalna vlast obavljala svoju dužnost i ne bi bilo razloga za nezadovoljstvo građana!

Dr. Dorina Mitić-Šoša

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist