DuList IN

TZ DUBROVNIK U LJUBLJANI Oko tisuću Slovenaca stiže za Novu godinu

TZ u Ljubljani

U središtu glavnog slovenskog grada Ljubljane, u suorganizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice, održana je 27. studenog tradicionalna prezentacija zimske turističke ponude Dubrovnika i događanja u vrijeme blagdana.

Uz direktora Predstavništva HTZ Ljubljana Gorana Blažića, na prezentaciji su sudjelovale predstavnice TZ grada Dubrovnika Jelka Tepšić i Sandra Milovčević, direktor TZ općine Dubrovačko Primorje Slaven Zvono, Debora Petrović, MICE menadžerica hotelske kuće Importanne Resort , te organizatori novogodišnje utrke DuRun 10K, Mišo Mihočević i Robert Franković.

Na početku prezentacije putem Skype veze izravno sa Straduna u Ljubljanu su se javili dogradonačelnik Željko Raguž i Klapa Kaše koja je otpjevala Dubrovačku kolendu i na najbolji način uputila poziv slovenskim gostima da posjete Dubrovnik u zimskom razdoblju.

Za tridesetak novinara i poslovnih partnera organizirano je predstavljanje kulturnih i zabavnih događanja, od sv. Nikole, Dočeka Nove godine, Feste sv.Vlaha te karnevalskih svečanosti.

Predstavljena je i posebna ponuda dubrovačkih hotelskih kuća i agencija za zimski odmor i doček Nove 2015. godine., kao i prva novogodišnja utrka DuRun 10K, koja će se održati 1.siječnja 2015., sa startom i ciljem na Stradunu.

Nakon prezentacija izvučen je i dobitnik nagradnog vikend boravka u Dubrovniku, kojeg je poklonila hotelska kuća Importanne Resort, a nagradu je slovenskom agentu Mihi Rotu iz agencije Liberty International Slovenija uručila Debora Petrović.

Tijekom 2014. U Dubrovniku je boravilo oko sedam tisuća slovenskih gostiju, koji su ostvarili više od 20 tisuća noćenja, a vole posjećivati Dubrovnik i zimi. Očekujemo da će ih za Doček Nove 2015. godine biti u Dubrovniku oko tisuću, kazali su iz TZ-a Dubrovnik.

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist