Natrag
20.10.2017 12:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tužni ste danas? Nije ni čudno..

6.1.2014 @ 18:24 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Prema ‘formuli’ Tužnog ponedjeljka koju je 2005. osmislio Cliff Arnall, uzimajući u obzir nekoliko stvari poput vremenskih uvjeta, dugova, propalih novogodišnjih odluka i broja dana koji je prošao od Božića, danas je najdepresivniji dan.

Kako je objavio Daily Mail, danas je najdepresivniji dan, prenosi tportal.Prema ovoj računici ispada da je stigao Tužni ponedjeljak!Inače, u proteklih nekoliko godina istraživači su analizirali više od dva milijuna tweetova koje su Britanci objavili u siječnju tražeći negativne komentare i fraze koje bi ukazale na generalan pad raspoloženja. Otkrili su da će danas brojke biti na otprilike pet puta više od prosjeka kad su u pitanju tweetovi i objave na društvenim mrežama vezani uz krivnju zbog neizvršavanja odluka koje su donijeli s novom godinom.

Analize su otkrile i da će se ljudi šest puta više nego inače žaliti na vrijeme te da će se muškarci osjećati lošije nego žene.

Pravni stručnjaci ovaj su dan prozvali Ponedjeljkom razvoda tvrdeći da je u pitanju najpopularniji dan u godini za započinjanje brakorazvodne parnice. Također, danas će radnici biti najnezadovoljniji svojim poslom te jedan od pet planira promjenu. Anketa je pokazala da su u 2013. najsretniji dani Britancima bili, sasvim očekivano: Božić, Nova godina i Valentinovo te 7. srpnja kada je Andy Murray pobijedio na Wimbledonu.

Budući da je danas u Hrvatskoj neradni dan i kraći radni tjedan, Tužni ponedjeljak nam možda tek predstoji.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana